Огласили се из УКЦ Српске након тешког удеса

Један пацијент, од три повријеђена у тешкој саобраћајној несрећи која се јуче догодила на магистралном путу Бањалука-Клашнице, још увијек се налази у вјештачкој коми у интезивној јединици Универзитетског клиничког центра Републике Српске. Ово је за АТВ потврдио Владо Ђајић, генерални директор УКЦ-а Републике Српске, и додао да пацијент има повреде главе, грудног коша, екстремитета.

Република Српска 26.08.2023 | 12:21
Огласили се из УКЦ Српске након тешког удеса

"Оно што је веома битно, дежурна служба је максимално ангажована, пацијент прима све лијекове које би примао у престижним свјетским центрима. Сада чекамо како ће се то даље одвијати. Ако буде било потребе урадићемо транспорт, за сада није за транспорт ни хируршке интервенције", рекао је Ђајић.

Подсјетимо, једна особа је погинула а три су повријеђене у саобраћајној несрећи на магистралном путу Бањалука-Клашнице. Несрећа се догодила када је возач шкоде, кретајући се у супротном смјеру, ударио у возило Хитне помоћи у којем су били возач, медицинска сестра и пацијент. Како је синоћ потврђено из Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, страдао је пацијент из санитетског возила, Весна В. из Прњавора.

Начелница Ургентног центра на УКЦ Српске др Славица Зељковић рекла је јуче да је медицинска сестра најлакше повријеђена, са лаким тјелесним повредама, али остаје на обзервацији, док је возач санитета свјестан са повредом кука и биће хируршки збринут.

(Независне новине/фото: Агенције) 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Питање

26.08.2023 14:11

Прво повриједјенима зелим брз опоравак а друго зелим да питам Ђајића, с обзиром да домови здравља дугују ЗФ преко 45 милиона КМ па питам ко плаца лијецење повриједјених радника дома здравља из Градиске? Ко це плацати даље лијецење, опоравак и евентуално инвалидску пензију? Како је могуце да радник Дома здравља нема здравствено и ПИО осигурање?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

26.08.2023 15:45

Теби под хитно треба платити лијечење код психијатра будалетино једна будаласта и неваспитана да у овом моменту такве ствари изговараш кад се особи боре за живот! Стиди се!

Name

Ре Питање

26.08.2023 20:26

Само захваљујући чињеници да се о томе пише и прича, да је под будним оком јавности, пацијенти су збринути; а иначе да нема тога, били би већ отпуштени - вјерујте знам, имам лично, горко искуство са овом истом установом и са истим овим људима!

Name

Ре

26.08.2023 15:38

Хвалите ме уста моја. УКЦ има све лијекове и терапије као у престижним свјетским центрима. Знају најбоље пацијенти како је тамо. Не бих никоме пожелио да мора користити услуге УКЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Ре

26.08.2023 20:05

За тебе није УКЦ већ нека болница за хроничну психијатрију колико си распамећен од мржње, кад можеш оспоравати један УКЦ од кога је доктор Владо Ђајић направио свјетску клинику јер сваке седмице долазе најбољи љекари из Србије у посјету а бар једном мјесечно свјетски познати љекари, и ти се нашао да нешто говориш а ниси достојан ни да ципеле обришеш тим љекарима!

Name

Ре

28.08.2023 23:21

Заковани прозори,техницки гас....

Name

Не Контам

26.08.2023 16:30

Кретао се из супротног смијера, а пут раздвојен бетонским зидом, пробио зид или ... ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гале

26.08.2023 18:00

Не контас кад не познајес мјесто. Из правца Класница продјес Фортуну и умјесто да скренес лијево у Трн, мозес продузити право и изаци у супротну траку према БЛ.

Name

Сарајево је криво!

26.08.2023 17:34

Они су ово урадили!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

26.08.2023 19:25

Све це то Дјјајиц позлатити а власт помлатити

ОДГОВОРИТЕ