Oglasili se iz UKC Srpske nakon teškog udesa

Jedan pacijent, od tri povrijeđena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se juče dogodila na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice, još uvijek se nalazi u vještačkoj komi u intezivnoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske. Ovo je za ATV potvrdio Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a Republike Srpske, i dodao da pacijent ima povrede glave, grudnog koša, ekstremiteta.

Republika Srpska 26.08.2023 | 12:21
Oglasili se iz UKC Srpske nakon teškog udesa

"Ono što je veoma bitno, dežurna služba je maksimalno angažovana, pacijent prima sve lijekove koje bi primao u prestižnim svjetskim centrima. Sada čekamo kako će se to dalje odvijati. Ako bude bilo potrebe uradićemo transport, za sada nije za transport ni hirurške intervencije", rekao je Đajić.

Podsjetimo, jedna osoba je poginula a tri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Banjaluka-Klašnice. Nesreća se dogodila kada je vozač škode, kretajući se u suprotnom smjeru, udario u vozilo Hitne pomoći u kojem su bili vozač, medicinska sestra i pacijent. Kako je sinoć potvrđeno iz Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, stradao je pacijent iz sanitetskog vozila, Vesna V. iz Prnjavora.

Načelnica Urgentnog centra na UKC Srpske dr Slavica Zeljković rekla je juče da je medicinska sestra najlakše povrijeđena, sa lakim tjelesnim povredama, ali ostaje na obzervaciji, dok je vozač saniteta svjestan sa povredom kuka i biće hirurški zbrinut.

(Nezavisne novine/foto: Agencije) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Pitanje

26.08.2023 14:11

Prvo povrijedjenima zelim brz oporavak a drugo zelim da pitam Đajića, s obzirom da domovi zdravlja duguju ZF preko 45 miliona KM pa pitam ko placa lijecenje povrijedjenih radnika doma zdravlja iz Gradiske? Ko ce placati dalje lijecenje, oporavak i eventualno invalidsku penziju? Kako je moguce da radnik Doma zdravlja nema zdravstveno i PIO osiguranje?

ODGOVORITE
Name

Milan

26.08.2023 15:45

Tebi pod hitno treba platiti liječenje kod psihijatra budaletino jedna budalasta i nevaspitana da u ovom momentu takve stvari izgovaraš kad se osobi bore za život! Stidi se!

Name

Re Pitanje

26.08.2023 20:26

Samo zahvaljujući činjenici da se o tome piše i priča, da je pod budnim okom javnosti, pacijenti su zbrinuti; a inače da nema toga, bili bi već otpušteni - vjerujte znam, imam lično, gorko iskustvo sa ovom istom ustanovom i sa istim ovim ljudima!

Name

Re

26.08.2023 15:38

Hvalite me usta moja. UKC ima sve lijekove i terapije kao u prestižnim svjetskim centrima. Znaju najbolje pacijenti kako je tamo. Ne bih nikome poželio da mora koristiti usluge UKC.

ODGOVORITE
Name

Re za Re

26.08.2023 20:05

Za tebe nije UKC već neka bolnica za hroničnu psihijatriju koliko si raspamećen od mržnje, kad možeš osporavati jedan UKC od koga je doktor Vlado Đajić napravio svjetsku kliniku jer svake sedmice dolaze najbolji ljekari iz Srbije u posjetu a bar jednom mjesečno svjetski poznati ljekari, i ti se našao da nešto govoriš a nisi dostojan ni da cipele obrišeš tim ljekarima!

Name

Re

28.08.2023 23:21

Zakovani prozori,tehnicki gas....

Name

Ne Kontam

26.08.2023 16:30

Kretao se iz suprotnog smijera, a put razdvojen betonskim zidom, probio zid ili ... ?

ODGOVORITE
Name

Gale

26.08.2023 18:00

Ne kontas kad ne poznajes mjesto. Iz pravca Klasnica prodjes Fortunu i umjesto da skrenes lijevo u Trn, mozes produziti pravo i izaci u suprotnu traku prema BL.

Name

Sarajevo je krivo!

26.08.2023 17:34

Oni su ovo uradili!

ODGOVORITE
Name

Mladen

26.08.2023 19:25

Sve ce to Djjajic pozlatiti a vlast pomlatiti

ODGOVORITE