Траже забрану наступа Боре Чорбе у Пријепољу!

Бора Ђорђевић би требало ускоро да наступи у Пријепољу, а сада из СДА Санџака огранак у Пријепољу траже да се хитно забрани његов наступ.

Забава 25.08.2023 | 18:37
Траже забрану наступа Боре Чорбе у Пријепољу!

Њихово саопштење преносимо у целости.

"СДА Санџака огранак у Пријепољу сматра да је недопустиво да се пријепољска библиотека, најстарија установа у области културе у Пријепољу користи за промоцију квази уметника Боре Ђордевића, фронтмена групе Рибља чорба", наводи Странка демократске акције Санџака у свом саопштењу за јавност.

„Овај назови уметник познат је по величању ратних злочинаца и масовних убица, хомофобији и борби против новог светског поретка. На концерту који је Рибља чорба одржала у Београдској арени 2007. године, Ђордевић је чланове свог бенда представио као Веселина Сљиванчанина, Биљану Плавшић, Милорада Улемека Легију, Ратка Младића, а себе као Радована Караџића, који је извршио пластичну операцију. Сматрамо да свị они који величају ратне злочинце и криминалце треба да одговарају пред законом, а не да се њихов рад и стваралаштво промовишу преко установа културе каква је и пријепољска библиотека“, наводе они у саопштењу.

Bora ĐorđevićФОТО: АТАИМАГЕС

„Позивамо руководство библиотеке да откажу наведену промоцију, а да у свом раду више пажње посвете нашим локалним писцима и младим уметницима којима је у данашњем времену подршка и више него потребна“, закључили су они.

(курир.рс/блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар