Traže zabranu nastupa Bore Čorbe u Prijepolju!

Bora Đorđević bi trebalo uskoro da nastupi u Prijepolju, a sada iz SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju traže da se hitno zabrani njegov nastup.

Zabava 25.08.2023 | 18:37
Traže zabranu nastupa Bore Čorbe u Prijepolju!

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

"SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju smatra da je nedopustivo da se prijepoljska biblioteka, najstarija ustanova u oblasti kulture u Prijepolju koristi za promociju kvazi umetnika Bore Đordevića, frontmena grupe Riblja čorba", navodi Stranka demokratske akcije Sandžaka u svom saopštenju za javnost.

„Ovaj nazovi umetnik poznat je po veličanju ratnih zločinaca i masovnih ubica, homofobiji i borbi protiv novog svetskog poretka. Na koncertu koji je Riblja čorba održala u Beogradskoj areni 2007. godine, Đordević je članove svog benda predstavio kao Veselina Sljivančanina, Biljanu Plavšić, Milorada Ulemeka Legiju, Ratka Mladića, a sebe kao Radovana Karadžića, koji je izvršio plastičnu operaciju. Smatramo da svị oni koji veličaju ratne zločince i kriminalce treba da odgovaraju pred zakonom, a ne da se njihov rad i stvaralaštvo promovišu preko ustanova kulture kakva je i prijepoljska biblioteka“, navode oni u saopštenju.

Bora ĐorđevićFOTO: ATAIMAGES

„Pozivamo rukovodstvo biblioteke da otkažu navedenu promociju, a da u svom radu više pažnje posvete našim lokalnim piscima i mladim umetnicima kojima je u današnjem vremenu podrška i više nego potrebna“, zaključili su oni.

(kurir.rs/blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar