Мобител вјештаче стручњаци из Њемачке

Припадници Федералне управе полиције (ФУП) који су преузели мобител троструког убице из Градачца Нермина Сулејмановића послали су га на вјештачење у Њемачку, сазнаје „Аваз“.

Босна и Херцеговина 25.08.2023 | 17:25
Мобител вјештаче стручњаци из Њемачке

Разлог је тај што је мобител убице ИПхоне закључан и истражиоци га нису могли откључати током истраге. Он се угасио прије пет дана и није успјело ни препознавање лица.

Мобител је, према одлуци Управе ФУП-а, послан једном ИТ стручњаку и истражиоцу који ради на његовом вјештачењу од средине прошле седмице. Ријеч је о врсном стручњаку који већ годинама сарађује с бх. полицијским агенцијама. 

Сада се чекају први резултати вјештачења, могуће већ до почетка сљедеће седмице да ће Тужилаштво ТК имати све листинге, поруке и позиве које је оставио убица.

Предмет истраге је комплетан садржај у телефону: поруке, маилови, фотографије, снимци и, према плану истраге, све ће бити успјешно реализовано у најкраћем могућем року.

Од дана када је Сулејмановић убио Низаму Хећимовић, оца и сина Ондер, те тешко ранио Харису Ондер, Недима Памуковића и полицајца, почела је и паника међу онима који су на било који начин били блиски с њим. 

Истражиоце занима кога је звао убица ноћ прије крвавог пира и с ким је из полиције имао контакте. Још није до краја разјашњено ко му је открио Низамину локацију.

Прича да су то несвјесно урадиле Низамине родице односећи јој торбу у коју је он ставио мобител с укљученом навигацијом за сада не стоји јер су оне мобител пронашле и вратиле ствари.

Провјерава се и даље улога суспендоване полицајке Џенане Селимовић, али и руководећих људи градачачке полиције те правосуђа. Од судија до тужилаца, али и појединих министара. 

(Аваз)  Фото:Аваз

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Босанац

25.08.2023 18:42

Требали су и леш послати на вештачење дасе зна јели се убио сам или је убијен од стране полиције, ја овдје у Босни ником неверујем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.08.2023 20:08

Заболе нас к.... висе за тог монструма а поготово за његов моб правите ријалити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Y

25.08.2023 20:22

Сто це им телефон за листинг позива? Листинг могу добити за цас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предатор

25.08.2023 20:50

А наши "хаклери" тараба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Банана држава

26.08.2023 07:21

Сви се потајно надају да ће се телефон изгубити или спржи у процесу! Мртва уста не говоре али мртав моб. тел је друга прича!

ОДГОВОРИТЕ