Mobitel vještače stručnjaci iz Njemačke

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) koji su preuzeli mobitel trostrukog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića poslali su ga na vještačenje u Njemačku, saznaje „Avaz“.

Bosna i Hercegovina 25.08.2023 | 17:25
Mobitel vještače stručnjaci iz Njemačke

Razlog je taj što je mobitel ubice IPhone zaključan i istražioci ga nisu mogli otključati tokom istrage. On se ugasio prije pet dana i nije uspjelo ni prepoznavanje lica.

Mobitel je, prema odluci Uprave FUP-a, poslan jednom IT stručnjaku i istražiocu koji radi na njegovom vještačenju od sredine prošle sedmice. Riječ je o vrsnom stručnjaku koji već godinama sarađuje s bh. policijskim agencijama. 

Sada se čekaju prvi rezultati vještačenja, moguće već do početka sljedeće sedmice da će Tužilaštvo TK imati sve listinge, poruke i pozive koje je ostavio ubica.

Predmet istrage je kompletan sadržaj u telefonu: poruke, mailovi, fotografije, snimci i, prema planu istrage, sve će biti uspješno realizovano u najkraćem mogućem roku.

Od dana kada je Sulejmanović ubio Nizamu Hećimović, oca i sina Onder, te teško ranio Harisu Onder, Nedima Pamukovića i policajca, počela je i panika među onima koji su na bilo koji način bili bliski s njim. 

Istražioce zanima koga je zvao ubica noć prije krvavog pira i s kim je iz policije imao kontakte. Još nije do kraja razjašnjeno ko mu je otkrio Nizaminu lokaciju.

Priča da su to nesvjesno uradile Nizamine rodice odnoseći joj torbu u koju je on stavio mobitel s uključenom navigacijom za sada ne stoji jer su one mobitel pronašle i vratile stvari.

Provjerava se i dalje uloga suspendovane policajke Dženane Selimović, ali i rukovodećih ljudi gradačačke policije te pravosuđa. Od sudija do tužilaca, ali i pojedinih ministara. 

(Avaz)  Foto:Avaz

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bosanac

25.08.2023 18:42

Trebali su i leš poslati na veštačenje dase zna jeli se ubio sam ili je ubijen od strane policije, ja ovdje u Bosni nikom neverujem.

ODGOVORITE
Name

Joja

25.08.2023 20:08

Zabole nas k.... vise za tog monstruma a pogotovo za njegov mob pravite rijaliti

ODGOVORITE
Name

Y

25.08.2023 20:22

Sto ce im telefon za listing poziva? Listing mogu dobiti za cas.

ODGOVORITE
Name

Предатор

25.08.2023 20:50

A наши "хаклери" тараба

ODGOVORITE
Name

Banana država

26.08.2023 07:21

Svi se potajno nadaju da će se telefon izgubiti ili sprži u procesu! Mrtva usta ne govore ali mrtav mob. tel je druga priča!

ODGOVORITE