Ово није ништа ново, навикли смо на оваква дешавања

"Мислим да је деескалација само привремена до слиједеће прилике кад политичке водје пусте духове из боце" наглашава она.

Република Српска 24.08.2023 | 10:03
Ово није ништа ново, навикли смо на оваква дешавања

Аналитичарка Тања Топић коментарисалаше за БУКУ јучерашњи договор партнера на нивоу Босне и Херцеговине, те најаву усвајања европских закона.

Милорад Додик, предсједник СНСД-а изјавио је да је јучерашњим договором деблокирана европска агенда.

Тања Топић истиче за БУКУ да "ова деескалацјја није ништа ново".

"Навикли смо да се политичке (не)прилике у БиХ затегну до дављења и онда се као спасиоци појаве они који су кризу изазвали.Видјели смо и могли предвидјети овакав исход након најаве из канцеларије ЕУ делегације да БиХ мора показати резултате до наредног извјештаја ЕУ о напретку. Видјели смо да је планирано да неки закони који су усвојени почињу да се примјењују након годину дана. Све то нам говори о побједи форме над суштином. Битно је да це бити цинично забиљежени "историјски" резултати и замах ка ЕУ, у земљи у којој је клевета криминализована а један од услова у тим крупним реформским корацима које тражи ЕУ јесте стварање амбијента за слободне и професионалне медије и новинаре" истиче Топић за БУКУ

Она каже камо нас ЕУ увјерава да смо на правом путу.

"Мислим да је деескалација само приивремена до слиједеће прилике кад политичке водје пусте духове из боце" наглашава она.

(Бука) Фото: Бука

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

немој па се небој

24.08.2023 10:55

Засто је толика буко о закону о клевети. Јели то клевета потребна и дозвољена ајде људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.08.2023 12:49

Право питање је: Ко одредјује ста је клевета? Крвник? Лопов? Зависно правосудје? Дилерски муп? Ратни злоцинци? Месари? Понављаци дјаци? Искомплексиране сељанцице са биркин торбицама? Управник конц.логора?

Name

Ха Ха

24.08.2023 15:57

Када кажеш комшији да је глупан, он те тужи, суд пресуди у његову корист, јер си му нанио велику душевну бол, добијеш казну од 5000 марака и 5000 отштете комшији, ако немаш да платиш идеш, 3-5 година у затвор а у досије ти се пише да си криминалац, јер је клевета криминализована ! Ако је теби ово ок. онда ништа, ти вјероватно ниси критички настројен, све ти је потаман ! Буди сигуран, да ће наши судови и тужилаштва овакве случаје узимати у разматрање , то су озбиљне институције, није шала рећи некоме да је глупан !

Name

Аска

24.08.2023 11:08

Додик, а и остали нека иде у ЕУ па нека зиве Агенду... нама та Агенда нити треба нити је зелимо. Једино сто зелимо јесте да се носе у три материне са насе дједовине!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

24.08.2023 11:55

ПУКО ВАГНЕР,СВЕ ЦЕ СЕ ПРОМЈЕНИТИ НА ПОЛИТИЦКОЈ СЦЕНИ ЕВРОПЕ И СВИЈЕТА.СЛИЈЕДЕ ЗЕМЉОТРЕСУ НА ПОЛИТИЦКОЈ СЦЕНИ СВИЈЕТА,ВИДЈЕЦЕ СЕ КО ЦЕ НА КОЈУ СТРАНУ.НИСТА НИЈЕ ВИСЕ ИСТО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

24.08.2023 17:29

Топицка нам објасњава, пазљиво је слусамо, јер она зна све и сваста. Једна од аналитицарки, ангазована ки зна од кога?

ОДГОВОРИТЕ