Ovo nije ništa novo, navikli smo na ovakva dešavanja

"Mislim da je deeskalacija samo privremena do slijedeće prilike kad političke vodje puste duhove iz boce" naglašava ona.

Republika Srpska 24.08.2023 | 10:03
Ovo nije ništa novo, navikli smo na ovakva dešavanja

Analitičarka Tanja Topić komentarisalaše za BUKU jučerašnji dogovor partnera na nivou Bosne i Hercegovine, te najavu usvajanja evropskih zakona.

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a izjavio je da je jučerašnjim dogovorom deblokirana evropska agenda.

Tanja Topić ističe za BUKU da "ova deeskalacjja nije ništa novo".

"Navikli smo da se političke (ne)prilike u BiH zategnu do davljenja i onda se kao spasioci pojave oni koji su krizu izazvali.Vidjeli smo i mogli predvidjeti ovakav ishod nakon najave iz kancelarije EU delegacije da BiH mora pokazati rezultate do narednog izvještaja EU o napretku. Vidjeli smo da je planirano da neki zakoni koji su usvojeni počinju da se primjenjuju nakon godinu dana. Sve to nam govori o pobjedi forme nad suštinom. Bitno je da ce biti cinično zabilježeni "istorijski" rezultati i zamah ka EU, u zemlji u kojoj je kleveta kriminalizovana a jedan od uslova u tim krupnim reformskim koracima koje traži EU jeste stvaranje ambijenta za slobodne i profesionalne medije i novinare" ističe Topić za BUKU

Ona kaže kamo nas EU uvjerava da smo na pravom putu.

"Mislim da je deeskalacija samo priivremena do slijedeće prilike kad političke vodje puste duhove iz boce" naglašava ona.

(Buka) Foto: Buka

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

nemoj pa se neboj

24.08.2023 10:55

Zasto je tolika buko o zakonu o kleveti. Jeli to kleveta potrebna i dozvoljena ajde ljudi.

ODGOVORITE
Name

Re

24.08.2023 12:49

Pravo pitanje je: Ko odredjuje sta je kleveta? Krvnik? Lopov? Zavisno pravosudje? Dilerski mup? Ratni zlocinci? Mesari? Ponavljaci djaci? Iskompleksirane seljancice sa birkin torbicama? Upravnik konc.logora?

Name

Ha Ha

24.08.2023 15:57

Kada kažeš komšiji da je glupan, on te tuži, sud presudi u njegovu korist, jer si mu nanio veliku duševnu bol, dobiješ kaznu od 5000 maraka i 5000 otštete komšiji, ako nemaš da platiš ideš, 3-5 godina u zatvor a u dosije ti se piše da si kriminalac, jer je kleveta kriminalizovana ! Ako je tebi ovo ok. onda ništa, ti vjerovatno nisi kritički nastrojen, sve ti je potaman ! Budi siguran, da će naši sudovi i tužilaštva ovakve slučaje uzimati u razmatranje , to su ozbiljne institucije, nije šala reći nekome da je glupan !

Name

Aska

24.08.2023 11:08

Dodik, a i ostali neka ide u EU pa neka zive Agendu... nama ta Agenda niti treba niti je zelimo. Jedino sto zelimo jeste da se nose u tri materine sa nase djedovine!!!!

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

24.08.2023 11:55

PUKO VAGNER,SVE CE SE PROMJENITI NA POLITICKOJ SCENI EVROPE I SVIJETA.SLIJEDE ZEMLJOTRESU NA POLITICKOJ SCENI SVIJETA,VIDJECE SE KO CE NA KOJU STRANU.NISTA NIJE VISE ISTO.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

24.08.2023 17:29

Topicka nam objasnjava, pazljivo je slusamo, jer ona zna sve i svasta. Jedna od analiticarki, angazovana ki zna od koga?

ODGOVORITE