Нисмо договорили два закона због несугласица

Предсједавајућа Савјета министара БиХ Борјана Кришто након сједнице је поручила да се данас нису изјашњавали о Закону о судовима БиХ и Закону о организацији тржишта вина, док је утврђен Закон о странцима и упућен хитно према Парламентарној скупштини БиХ.

Босна и Херцеговина 23.08.2023 | 16:33
Нисмо договорили два закона због несугласица

„О два закона се нисмо усагласили, јер су се пред сједницу појавиле несугласице техничке природе, па смо оставили да све у вези са законима о судовима и организацији тржишта вина усагласимо данас- сутра како бисмо се изјаснили и до краја седмице упутили ове законе према Парламенту“, рекла је Предједавајућа Кришто.  

Кришто је истакла и да Министарство правде још увијек ради на Закону о спречавању сукоба интереса, те да би се на дневном реду требао наћи на идућој сједници.

Министар спољних послова у СМ БиХ Елмедин Конаковић је такође рекао да су од јуче најављених закона утврђене само измјене и допуне Закона о странцима, док ће о Закону о организацији тржишта вина и Закону о судовима бити обављене додатне консултације.  Он је рекао да су у једном дијелу Закона о судовима видјели потенцијални проблем у смислу да можда суткиње које су из религијских разлога покривене, не могу обављати правосудне функције.

Министар саобраћаја и комуниклација у Савјету министара БиХ Един Форто је рекао да на Закон о странцима треба дјеловати амандмански да би се боравак дигиталних номада у БиХ регулисао на начин као у Хрватској.  

(БН)  Фото:Фена

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

приједор

23.08.2023 18:01

Чекај она што је покривена из религјских разлога не може обављати ту фунцију??а други који редовно иду у цркву славе све свеце који су религиозно опредељени могу......Ништа ми није јасно има ли ко да ми помогне.Свко носи крст око врата

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боби

23.08.2023 20:59

Шовинизам. Треба вјеру исћерат из државе. Суткиња приватно нек носа шта хоће а у суду да представља државу и закон. Ако то неће и мора носат крст мараму или шта год онда није за тај посо. Знас ста је заједницки код попова ходза и свеценика? Хоцу паре

Name

Ре

23.08.2023 22:06

Уноформе за судије. И држава ће бити правна и секуларна.

Name

Обицан цовјек

23.08.2023 18:50

А ста је са законом о промаји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крис

24.08.2023 09:11

Докад цес ти гадуро подрзават политику овог насег ретардираног председника из Рс. Посвети се политици за добробит сви градана у БиХ и уласком у ЕУ за коју се борис само пред Европским званицницима дрољо једна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

24.08.2023 11:01

ОКО ПАРА, ВЈЕРОВАТНО

ОДГОВОРИТЕ