Nismo dogovorili dva zakona zbog nesuglasica

Predsjedavajuća Savjeta ministara BiH Borjana Krišto nakon sjednice je poručila da se danas nisu izjašnjavali o Zakonu o sudovima BiH i Zakonu o organizaciji tržišta vina, dok je utvrđen Zakon o strancima i upućen hitno prema Parlamentarnoj skupštini BiH.

Bosna i Hercegovina 23.08.2023 | 16:33
Nismo dogovorili dva zakona zbog nesuglasica

„O dva zakona se nismo usaglasili, jer su se pred sjednicu pojavile nesuglasice tehničke prirode, pa smo ostavili da sve u vezi sa zakonima o sudovima i organizaciji tržišta vina usaglasimo danas- sutra kako bismo se izjasnili i do kraja sedmice uputili ove zakone prema Parlamentu“, rekla je Predjedavajuća Krišto.  

Krišto je istakla i da Ministarstvo pravde još uvijek radi na Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, te da bi se na dnevnom redu trebao naći na idućoj sjednici.

Ministar spoljnih poslova u SM BiH Elmedin Konaković je takođe rekao da su od juče najavljenih zakona utvrđene samo izmjene i dopune Zakona o strancima, dok će o Zakonu o organizaciji tržišta vina i Zakonu o sudovima biti obavljene dodatne konsultacije.  On je rekao da su u jednom dijelu Zakona o sudovima vidjeli potencijalni problem u smislu da možda sutkinje koje su iz religijskih razloga pokrivene, ne mogu obavljati pravosudne funkcije.

Ministar saobraćaja i komuniklacija u Savjetu ministara BiH Edin Forto je rekao da na Zakon o strancima treba djelovati amandmanski da bi se boravak digitalnih nomada u BiH regulisao na način kao u Hrvatskoj.  

(BN)  Foto:Fena

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

prijedor

23.08.2023 18:01

Čekaj ona što je pokrivena iz religjskih razloga ne može obavljati tu funciju??a drugi koji redovno idu u crkvu slave sve svece koji su religiozno opredeljeni mogu......Ništa mi nije jasno ima li ko da mi pomogne.Svko nosi krst oko vrata

ODGOVORITE
Name

Bobi

23.08.2023 20:59

Šovinizam. Treba vjeru isćerat iz države. Sutkinja privatno nek nosa šta hoće a u sudu da predstavlja državu i zakon. Ako to neće i mora nosat krst maramu ili šta god onda nije za taj poso. Znas sta je zajednicki kod popova hodza i svecenika? Hocu pare

Name

Re

23.08.2023 22:06

Unoforme za sudije. I država će biti pravna i sekularna.

Name

Obican covjek

23.08.2023 18:50

A sta je sa zakonom o promaji

ODGOVORITE
Name

Kris

24.08.2023 09:11

Dokad ces ti gaduro podrzavat politiku ovog naseg retardiranog predsednika iz Rs. Posveti se politici za dobrobit svi gradana u BiH i ulaskom u EU za koju se boris samo pred Evropskim zvanicnicima droljo jedna.

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

24.08.2023 11:01

OKO PARA, VJEROVATNO

ODGOVORITE