Треба ријешити стамбено питање преосталих избјеглица

- Председник Александар Вучић поручио је данас, на свечаној церемонији уручења кључева 250 новоизграђених станова за избегла лица из БиХ и Хрватске, да до 2028. године треба да се реши стамбено питање за преосталих 8.860 избеличких породица које су још без свог крова над главом и најавио да ће у изградњу тих станова бити уложено око 200 милиона евра.

Србија 23.08.2023 | 10:52
Треба ријешити стамбено питање преосталих избјеглица

"До краја 2028. тражим од вас из Владе Србије и Комесаријата за избеглице и градску власт Београда, а за то је потребно уложити око 200 милиона евра, да сви ти људи добију кров над главом и да имају срећну будућност и да једном решимо стамбено питање за све избеглице и да уложимо велики новац да могу нормално да живе и имају будућност", истакао је Вучић.

Захвалио је шефу Делегације ЕУ Емануелу Жиофру на издвојеном новцу ЕУ пројекта захваљујући којем данас свој дом добија 250 избеглих породица.

За ово насеље учинили сте много и бескрајно вам хвала на томе, поручио је Вучић и истакао да је фер да то кажемо када ЕУ тако нешто учини за наше људе.

Истакао је да је ЕУ поднела убедљиво највећи део трошкова за те станове.

"Ми Срби и те како умемо да кажемо хвала за свако добро дело које учините, не љутите се што понедак, по неким другим питањима, умемо и нешто другачије да кажемо, али се ми поносимо својом слободарском и самосталном политиком", нагласио је Вучић.

Председник је корисницима нових станова пожелео да у живају у свом новом дому и додао да су они дошли углавном из  банијских и корудунашких села и градова, далматинске Загоре, читаве БиХ....

"Мој отац је рођен у избеглиштву између Свиљанца и Депостовца, јер су му претходно убили оца и сви који су пореклом западно од Дрине и Дунава знају колико им Србија значи, чак и када се Србија није увек понашала фер према свом народу и када није увек испуњавала сва очекивања људи запдно  од Дрине и Дунава, увек је била једино место и љубави. Добро знам изреку коју сам научио из места одакле мој отац потиче, јер су се мени обраћали као Београђанину и 'Србијанцу', како кажу и увек сам говорио да се каже Србин без географске одреднице - и увек рекли да у Србији никада нећемо разумети шта нама Србима значи Србја и колико је волимо", навео је Вучић.

Казао је да је Србија и тим пројектом показала колико воли свој народ који потиче из других крајева и поручио да Србија никада неће заборавити свој народ већ да ће увек бити уз њега ма где да живи.

(Тањуг) Фото: 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Истуна

23.08.2023 11:19

Јаке државе,чекате да сви поумиру.? Нек то буде наук овом нашем народу да добро чува мир и сједии код своје куће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

23.08.2023 11:36

Све што урадиш и кажеш је велико зло за Србе, ти си срамота а не предсједик. Колико ће Србију коштати твоја велеиздаја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гујго

23.08.2023 15:25

Требало је цетрдесет година да направите несто ставо права брига за србе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Орао

23.08.2023 17:37

Вуцицу одузми од тих сто су оплацкали Од народа преко Дрине и мозес направити пола новог Београда .све оплацкано су донијели у РСрбију у врецама и зиве у Србији Као краљеви и ником ниста а као залите Србе нетреба нико залити србе преко Дрине Само врати оплацкано народу сто је у србији и знасе да је оплацкано а ти ниста ниси Подузео и похапсио плацкасе и вратио народу оплацкано преко Дрине

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБ РОЦК

24.08.2023 07:35

Ј.... га кад нису пристали да им се ријеши одмах у првих мјесец дана, на Косову су их чекали и куће и станови

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех тај мрски запад

24.08.2023 07:37

Европска унија је са 80% својих средстава финансирала овај пројекат, а ова господа је дошла само да се услика и покупи који поен, политички. Јел оно ЕУ прода, а Русија је будућност, како се овдје већ деценијама прича.

ОДГОВОРИТЕ