Заплијењено 700 килограма кокаина у Шпанији

У заједничкој операцији Европола и шпанске полиције заплијењено је 700 килограма кокаина, а ухапшени су држављанин Хрватске и држављанин Србије под сумњом да су координисали операцију шверца дроге, саопштено је из Европола.

Свијет 22.08.2023 | 14:18
Заплијењено 700 килограма кокаина у Шпанији

Приликом хапшења код њих су пронађени телефони са којих су координисали криминалне активности.

"Истрага, покренута у марту 2022. године, фокусирала се на брод који је пловио под пољском заставом са успостављеном привременом базом на Канарским острвима, а сумњало се да је кориштен за транспорт кокаина. Безбједносне службе од тада су пратиле активности посаде", објаснили су из Европола.

Из Европола су навели да су у операцији учествовале службе за спровођење закона из Хрватске, Италије и Србије.

Службе су идентификовале да су држављанин Италије, повезан са криминалном организацијом "Ндрангета", и држављанин Хрватске, који се доводио у везу са балканским картелом, одржавали брод у одличном стању и живјели у луксузу иако нису имали никакве професионалне активности.

У Европолу указују да је сумњиви брод нередовно испловљавао како би се све чинило уобичајеним све до 27. јула ове године.

Тада су, према наводима Европола, шпанске власти откриле необичан пут до изоловане тачке дубље у Атлантском океану, одакле је брод отпутовао 2. августа.

Три дана касније шпанске власти су извршиле препад и на броду откриле 700 килограма кокаина.

(Срна) Фото: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Клеветизација Криминала

22.08.2023 14:26

Картел који има овакву полицију, никада неће имати конкуренције !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеко

22.08.2023 16:06

Тко каже да нема више братства и јединства?!

ОДГОВОРИТЕ