Zaplijenjeno 700 kilograma kokaina u Španiji

U zajedničkoj operaciji Evropola i španske policije zaplijenjeno je 700 kilograma kokaina, a uhapšeni su državljanin Hrvatske i državljanin Srbije pod sumnjom da su koordinisali operaciju šverca droge, saopšteno je iz Evropola.

Svijet 22.08.2023 | 14:18
Zaplijenjeno 700 kilograma kokaina u Španiji

Prilikom hapšenja kod njih su pronađeni telefoni sa kojih su koordinisali kriminalne aktivnosti.

"Istraga, pokrenuta u martu 2022. godine, fokusirala se na brod koji je plovio pod poljskom zastavom sa uspostavljenom privremenom bazom na Кanarskim ostrvima, a sumnjalo se da je korišten za transport kokaina. Bezbjednosne službe od tada su pratile aktivnosti posade", objasnili su iz Evropola.

Iz Evropola su naveli da su u operaciji učestvovale službe za sprovođenje zakona iz Hrvatske, Italije i Srbije.

Službe su identifikovale da su državljanin Italije, povezan sa kriminalnom organizacijom "Ndrangeta", i državljanin Hrvatske, koji se dovodio u vezu sa balkanskim kartelom, održavali brod u odličnom stanju i živjeli u luksuzu iako nisu imali nikakve profesionalne aktivnosti.

U Evropolu ukazuju da je sumnjivi brod neredovno isplovljavao kako bi se sve činilo uobičajenim sve do 27. jula ove godine.

Tada su, prema navodima Evropola, španske vlasti otkrile neobičan put do izolovane tačke dublje u Atlantskom okeanu, odakle je brod otputovao 2. avgusta.

Tri dana kasnije španske vlasti su izvršile prepad i na brodu otkrile 700 kilograma kokaina.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Klevetizacija Kriminala

22.08.2023 14:26

Kartel koji ima ovakvu policiju, nikada neće imati konkurencije !

ODGOVORITE
Name

Zeko

22.08.2023 16:06

Tko kaže da nema više bratstva i jedinstva?!

ODGOVORITE