Основано Удружење телевизијских радника у БиХ

У БиХ основано "Удружење телевизијских радника ТЕАМ", већ има 1.200 чланова

Босна и Херцеговина 22.08.2023 | 13:45
Основано Удружење телевизијских радника у БиХ

Тим стручњака с вишегодишњим радним искуством на челу с бх. продуцентом Анисом Мујановићем покренуло је "Удружење Телевизијских радника ТЕАМ".

Ово удружење настало је с циљем промоције, сарадње, размјене идеја и подизања професионалних стандарда унутар телевизијских сектора као и права ТВ радника у цијелој земљи.

Основано је у Сарајеву на адреси Трг Међународног пријатељства 2. Како наводе, дјеловаће на простору цијеле Босне и Херцеговине. Из Удружења наводе да већ у самом старту имају 1.200 чланова с готово свих ТВ станица као што су: ФТВ, РТВБиХ, РТРС, ТВ БН, ТВ Хаyат, Н1 и други.

"Одлучили смо ствари преузети у своје руке. Заједно ћемо заштитити наша права: интелектуална, финансијска, образовна и професионална. Као независна и непрофитна организација посвећени смо подржавању телевизијских радника на свим нивоима каријере. Наше удружење пружа платформу за умрежавање и размјену искуства између новинара, продуцената, техничког особља, водитеља и других стручњака који доприносе разноликости телевизијског садржаја", поручили су из овог удружења.

Поред тога што наводе да су највеће удружење овог типа у Европи, они овим путем позивају и остале сниматеље, продуценте, тонце, новинаре, редитеље и уреднике да им се придруже и постану дио покрета који ће да обликује будућност телевизије у БиХ.

(БН) Фото: БН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Анто

22.08.2023 14:12

Честитке сретан рад!

ОДГОВОРИТЕ