Osnovano Udruženje televizijskih radnika u BiH

U BiH osnovano "Udruženje televizijskih radnika TEAM", već ima 1.200 članova

Bosna i Hercegovina 22.08.2023 | 13:45
Osnovano Udruženje televizijskih radnika u BiH

Tim stručnjaka s višegodišnjim radnim iskustvom na čelu s bh. producentom Anisom Mujanovićem pokrenulo je "Udruženje Televizijskih radnika TEAM".

Ovo udruženje nastalo je s ciljem promocije, saradnje, razmjene ideja i podizanja profesionalnih standarda unutar televizijskih sektora kao i prava TV radnika u cijeloj zemlji.

Osnovano je u Sarajevu na adresi Trg Međunarodnog prijateljstva 2. Kako navode, djelovaće na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Iz Udruženja navode da već u samom startu imaju 1.200 članova s gotovo svih TV stanica kao što su: FTV, RTVBiH, RTRS, TV BN, TV Hayat, N1 i drugi.

"Odlučili smo stvari preuzeti u svoje ruke. Zajedno ćemo zaštititi naša prava: intelektualna, finansijska, obrazovna i profesionalna. Kao nezavisna i neprofitna organizacija posvećeni smo podržavanju televizijskih radnika na svim nivoima karijere. Naše udruženje pruža platformu za umrežavanje i razmjenu iskustva između novinara, producenata, tehničkog osoblja, voditelja i drugih stručnjaka koji doprinose raznolikosti televizijskog sadržaja", poručili su iz ovog udruženja.

Pored toga što navode da su najveće udruženje ovog tipa u Evropi, oni ovim putem pozivaju i ostale snimatelje, producente, tonce, novinare, reditelje i urednike da im se pridruže i postanu dio pokreta koji će da oblikuje budućnost televizije u BiH.

(BN) Foto: BN

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Anto

22.08.2023 14:12

Čestitke sretan rad!

ODGOVORITE