Међусобна подршка територијалном интегритету

Председник Украјине Володимир Зеленски саопштио је да је његов данашњи састанак са председником Србије Александром Вучићем у Атини био "отворен, искрен и плодоносан", као и да је на састанку двојице председника констатовано да је међусобна подршка територијалном интегритету и суверенитету важан део партнерства Украјине и Србије, објављено је на сајту Зеленског.

Свијет 22.08.2023 | 10:29
Међусобна подршка територијалном интегритету

"Отворен, искрен и плодоносан састанак са председником Србије Александром Вучићем. Добар разговор о поштовању Повеље УН и неповредивости граница. О заједничкој будуц́ности наших народа у заједничком европском дому. Да развијамо наше односе, то је у нашем заједничком интересу", написао је Зеленски на платформи X (Твитер).

Наведено је да су Вучић и Зеленски разговарали о најважнијим питањима регионалне безбедности, билатералним односима и перспективама њиховог развоја.

Додаје се да су председници посветили пажњу и изазовима на путу Украјине и Србије ка чланству у Европској унији.

Зеленски је изразио захвалност Вучичу на хуманитарној помоћи коју Србија пружа украјинском народу, као и на подршци Украјинацима који су у тој земљи нашли уточиште од рата који је покренула Русија, наведено је у саопштењу.

Додаје се да је председник Украјине позвао српску страну да подржи украјинску формулу мира и учествује на трећем самиту Међународне кримске платформе 23. августа.

(Тањуг) Фото: Инстаграм 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мирко

23.08.2023 02:28

Што пријатељу Митре каже ' Јел то нека зајебанција ...? '

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

23.08.2023 10:16

Све нормално прицано ал ипак глумац није спомињо санкције да Србија уводи Русији зна даби добијо суп карту. Некасусе исприцали и нексе зна које где. Србија није ни направила рат и има своје проблеме Они којису направили нек и ресавају а тису амери и запад.

ОДГОВОРИТЕ