Međusobna podrška teritorijalnom integritetu

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio je da je njegov današnji sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Atini bio "otvoren, iskren i plodonosan", kao i da je na sastanku dvojice predsednika konstatovano da je međusobna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu važan deo partnerstva Ukrajine i Srbije, objavljeno je na sajtu Zelenskog.

Svijet 22.08.2023 | 10:29
Međusobna podrška teritorijalnom integritetu

"Otvoren, iskren i plodonosan sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica. O zajedničkoj budućnosti naših naroda u zajedničkom evropskom domu. Da razvijamo naše odnose, to je u našem zajedničkom interesu", napisao je Zelenski na platformi X (Tviter).

Navedeno je da su Vučić i Zelenski razgovarali o najvažnijim pitanjima regionalne bezbednosti, bilateralnim odnosima i perspektivama njihovog razvoja.

Dodaje se da su predsednici posvetili pažnju i izazovima na putu Ukrajine i Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji.

Zelenski je izrazio zahvalnost Vučiču na humanitarnoj pomoći koju Srbija pruža ukrajinskom narodu, kao i na podršci Ukrajinacima koji su u toj zemlji našli utočište od rata koji je pokrenula Rusija, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Ukrajine pozvao srpsku stranu da podrži ukrajinsku formulu mira i učestvuje na trećem samitu Međunarodne krimske platforme 23. avgusta.

(Tanjug) Foto: Instagram 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mirko

23.08.2023 02:28

Što prijatelju Mitre kaže ' Jel to neka zajebancija ...? '

ODGOVORITE
Name

Xxx

23.08.2023 10:16

Sve normalno pricano al ipak glumac nije spominjo sankcije da Srbija uvodi Rusiji zna dabi dobijo sup kartu. Nekasuse ispricali i nekse zna koje gde. Srbija nije ni napravila rat i ima svoje probleme Oni kojisu napravili nek i resavaju a tisu ameri i zapad.

ODGOVORITE