У Декларацији нема позива о увођењу санкција

- На противљење председника Србије Александра Вучиц́а на неформалној вечери за лидере Западног Балкана у Атини у завршној Декларацији није усвојена одредба о позиву на увођење санкција Русији, преноси Спутњик.

Србија 22.08.2023 | 07:17
У Декларацији нема позива о увођењу санкција
Како наводи овај портал, у завршној Декларацији је требало да се лидери усагласе о позиву на увођење санкција против Русије.
Вучић је јуче, уочи вечере, указао да од свих земаља чији су представници позвани на вечеру једино Србија није увела санкције Русији.
 
Неформалној вечери коју је организовао грчки премијер Киријакос Мицотакис, поред Вучића, присуствовали су председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, председник Европског савета Шарл Мишел, председник Црне Горе Јаков Милатовиц́, премијер Северне Македоније Димитар Ковачески, премијер Хрватске Андреј Пленковиц́, румунски и бугарски премијери Марсел Чолаку и Томислав Дончев, предсједавакућа Савјета министара Босне и Херцеговине Борјана Кришто, премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти и украјински председник Володимир Зеленски.
 
(Тањуг) Фото: Тањуг/АП 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

блбл

22.08.2023 08:11

Засто би они потписивали декларацију о санкцијама када су их као сто казе председник вец сви увели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Како то

22.08.2023 08:14

Па зар додо није галамио преко свих медија да Босна и херз. Никад неће увести санкције Русији . Како сад то?

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

22.08.2023 08:51

Браво ПРЕДСИЈЕДНИЧЕ ВУЧИЋУ. СВЕ ЈЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ, ВАШОЈ ДОСЛЕДНОЈ ПОЛИТИЦИ И ОДГОВОРНОСТИ, ОЗБИЉНОСТИ. И Вашем личном ауторитету. Па то је и исправно. Сви имају право од Бога да о себи одлучују. Тако и Србија. Свако бира свој пут. Србин. Од Бања Луке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако сто то

22.08.2023 09:24

Западу одговара једна неутрална дрзава да им потпуно не пресједну те санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

22.08.2023 13:33

У ДАНАСЊЕ ЛУДО ВРИЈЕМЕ НАЈЉЕПСА ИГРАНКА ЈЕ БИТИ ПОЛИТИЦАР.НАЈБОЉИ ПОСАО НА СВИЈЕТУ.СВИ ПОМНО СЛУСАЈУ. ПАР ФРАЗА ВРТИС У КРУГ.НАРОД СЕ НАВУЦЕ КАКО КАЗЕ БАЈНИ МИТРОВИЦ СА ПИНКА. А НА ТО СВЕ И ДОДИК КАЗЕ ДОБРО СЕ ЗИВИ.КОЈЕ У ПРАВУ ПРЕСУДИТЕ . МОЗГОВИ СУ ИСПРАНИ.ДУГ ЈЕ ОВО ПЕРИОД ДА БИ БИЛО БОЉЕ И ДРУГАЦИЈЕ.ВИСЕ НИКО ДРИНУ НЕ ИСПРАВИ.УЗИВАЈТЕ У ЉЕПОТИ ЗИВЉЕЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово

22.08.2023 17:09

лици на велику преставу

ОДГОВОРИТЕ
Name

БРИКС

22.08.2023 23:41

Ма да, то је веома вазан догадјај за скретање пазње. Мадјарска па Грцка....

ОДГОВОРИТЕ