"Док има оваца за шишање - биће и вуне!"

"Ради се о лажном патриотизму и о једној криминалној структури која има посљедице по интерес не само грађана него и Републике Српске, али као што народ каже: "Док има оваца за шишање - биће и вуне", наглашава Босић.

Република Српска 20.08.2023 | 12:27
"Док има оваца за шишање - биће и вуне!"

- Било је потпуно непотребно да се Зоран Тегелтија премјешта са мјеста министра финансија на мјесто директора Управе за индиректно опорезивање, прије свега зато што постоји много људи који су способнији и стручнији за то мјесто.

Ово је рекао посланик СДС у Представничком дому Парламента БиХ, коментаришући ситуацију у Савјету министара БиХ, гдје је упражњено мјесто министра финансија, које припада Републици Српској.

Босић у изјави за БН каже да је Тегелтија је у прошлом мандату био предсједавајући Савјета министара са најгорим резулатима од оснивања Савјета министара, а министровање у Републици Српској (два мандата био министар финансија) је остало запамћено по пропасти банака и нестанку великих количина пара у вези с тим.

"Овако је отворен проблем за који се знало унапријед да ће бити проблем и ово је посљедица политике лажног патриотизма да би се извукла велика количина новца", сматра Босић и додаје да овај примјер са Зораном Тегелтијом то најочигледније показује.

Српски министри у Савјету министара, каже он, показују свој патриотизам тако што се противе заједничком Дану жалости због убистава у Градачцу, а на другој страни свједоци смо невиђеног криминала и извлачења десетина, стотина милиона марака и ово што је конкретна мјера власти до сад била је управо одлука да се купи зграда Управи за индиректно опорезивање и то јесте циљ ове читаве трансакције.

"Ради се о лажном патриотизму и о једној криминалној структури која има посљедице по интерес не само грађана него и Републике Српске, али као што народ каже: "Док има оваца за шишање - биће и вуне".То је парола по којој се, мислим, ова данашња власт понаша", каже Босић.

Могуће је, каже он, пошто су већ заказали сједницу коју су раније договорили да је изостављено са дневног реда именовање министра финансија, а могуће је да на самој сједници дође до приједлога.

"У сваком случају то питање треба ријешити. Ја бих волио да се тако нешто деси, а што се тиче квалитета самог приједлога, не бих то коментарисао. У сваком случају, биће стручнији и квалитетнији него што је био претходни минситар (Тегелтија)", казао је Босић.

Што се тиче усвајања реформских закона, које тражи ЕУ, Босић каже да су то само козметичке промјене.

"Један од тих закона је на предложеном дневном реду ове сједнице Представничког дома и то о ВСТС-у. Тај закон је толико ограничен и лош да ништа суштински не мијења да у самом закону пише на крају да ће бити донесен нови закон у року од године дана. Значи, ради се о козметици којом треба замазати очи онима из ЕУ који су подржали овакав савјет министара да би показали да имају какве такве резултате", казао је Босић.

Сједница Представничког дома Парламента БиХ заказана је за 22. август, када би, према ранијим најавама, требало да се изабере нови мнистар финансија БиХ, као и више законских рјешења на којима инсистира ЕУ.

На дневном реду сједнице Представничког дома налази се и Приједлог закона о измјенама Закона о ПДВ-у, чији су предлагачи посланици СДС-а Младен Босић и Дарко Бабаљ, а којим се рок за подношење пореске пријаве за пореске обвезнике помјера са 10. у мјесецу на крај мјесеца и повећава граница за регистрацију пореских обвезника са 50.000 на 100.000 КМ.

(БН)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

С

20.08.2023 12:40

Значи, назвао нас овцама. Па, добро. У праву је човјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.08.2023 18:55

Добро речено у праву је човјек

Name

Коотраппали

20.08.2023 21:42

Тако је, у праву је до задње ријеци

Name

Блатуса

20.08.2023 12:58

Потпуно исправна констатација господине - комсија Босицу , само пљачка и черупање народа не бирајући средства и начин , ваљда примећују да ће главни Баја ускоро бити са оне стране браве , ако Бог да !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми нисмо овце

20.08.2023 15:53

Ми смо стока која шути и трпи све ово

Name

Ха ха ха

20.08.2023 13:47

Мени боље звучи назив како је Фрањо назвао Хрвате кад је изгубио изборе, "стока ситног зуба"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мањача

20.08.2023 15:28

Нису то овце тосу јазаавци подгузне муве магарци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адил-Чадоња Б.

20.08.2023 15:57

Е,мој ГОСПОДИНЕ БОСИЋУ ! Електроинжењер сте, стилом и дјеловањем вриједан поштовања. Он (додик) је западни,олбрајт -намјесник , али зар ви,нека нормалнија група, не може спријечити ту "прстачку" и абнормалну кадровску политику. Па драги ГОСПОДИНЕ БОСИЋУ знате ли ви да је Директор болнице у Требињу лимар , градоначник наше БАЊА ЛУКЕ пропали студент без занимања и заната...и још мноштво.Не, не није случајно...човјек има неодољив порив да нас унизи, пресели у "житотињско царство"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.08.2023 10:58

А директор електродистрибуције у Палама доктор небулозних наука. Све је у овој држави изгубило смисао и реалност.

Name

Херцеговац

20.08.2023 19:04

Гријешиш! Зоки је стручан око пара, али само за себе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

20.08.2023 22:05

Браво Босићу. Дивим Вам се. Са каквим Идиотима морате да сарађујете и остали сте нормални. Овце знају шта им треба и тамо приђу. Ди хране , до воде. Овај народ уз ДУДУКА. А гладан. Значи овце су,још паметније.

ОДГОВОРИТЕ