Породица из ХР путовала за Берлин са малим јагњетом

Припадници полиције Салцбурга имали су крајње необичну интервенцију ових дана. Наиме, њима су забринути грађани пријавили да је у једној улици паркиран аутомобил у којем се налази јагње!

Свијет 20.08.2023 | 08:31
Породица из ХР путовала за Берлин са малим јагњетом

Полиција је дошла на лице мјеста и заиста у аутомобилу њемачких таблица пронашла јагње како сједи на импровизованом кревету од кутије са деком и сијеном.

У моменту изласка полиције на терен, власник аутомобила није био присутна. Полицајци су га сачекали како утврдили чињенично стање.

Наиме, испоставило се да је ријеч о њемачкој породици, која је путовала из Хрватске за Берлин. Овај 49-годишњи Нијемац је у Хрватској добио мало јагње на поклон. Како је објаснио, овца га је одбацила и он га је, због љубави према животињама, желио да понесе кући гдје је планирао да га његује на својој фарми. Иначе, током транспорта животиња је сједила у средини између дјеце и она су је држала.

Службени ветеринар који је обавијештен, и због непоштовања прописа и обавезног карантина јагње, које је названо “Цхили”, накнадно је пребачено на потребне ветеринарске прегледе и четири седмице карантина. О цијелом случају обавијештена су надлежна тијела.

Очекује се да ће 49-годишњак и његова породица моћи да преузму “Цхили” након истека карантина и у складу са прописима транспортују га у Берлин.

(<стронг>Независне) Фото: <смалл> Полизеи Салзбург 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Xx

20.08.2023 08:49

Није то швабо то је неки нас оде јагње за божиц зато га и повезо

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре xx

20.08.2023 10:46

Е јеси паметан.

Name

Читај

20.08.2023 11:28

Текст тупане а не само наслове јер немају сви исте нагоне као и ти. У цивилизираном друштву ово је сасвим нормално.

Name

Ре цитај

20.08.2023 22:05

Ако је ово нормално у цивилизованом свијету, засто је аустријска полиција изасла на увидјај и привремено одузела јагње? Засто се нису насмијали и искулирали ако је то нормално? Или Аустрија за тебе није цивилизовани свијет?

Name

ре

20.08.2023 09:02

Јадно то мало јагње какве лудачке процедуре мора проћи ко зна да ли ће и преживети у тим условима где буде у кадантину, идиоти нису свесни да је њему потребно овчије млијеко а не карантини. Чиме мисле да га хране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Контам

20.08.2023 10:43

Каква је ово вијест ? Да је возио неку џукелу, неби било проблема ! У чему је разлика, и једно и друго су животиње ! Човјек је погријешио само у томе ,што код ветеринара није извадио потврду да је са јагњетом све у реду и морао је имати нотарски овјерну потврду од власника, да се ради о поклону ! Неке будале, за кућне љубимце имају змије, па без проблема прелазе границе, наравно уз одговарајућу документацију !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пањик

20.08.2023 12:46

КОЈИ АНДРК БЈЕЗЕ ОНИ СУ У ЕРУПОИ СЕНГЕНУ НЕКА ИХ СВАБУРДА ДОБРО ИСКИРИЈА ГЛАДНО ЈЕ ТО ДОЈАДИЛЕ СЕМЛЕ РАМА МАРГАРИН И УСМРДЈЕЛА САЛАМА ИСТРУЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.08.2023 18:49

Као и све друге зивотиње и то јагње је морало да има зивотињски пасос и вакцине и све по пропису па вероватно неби досло до збрке и узбуне…..а сто се тице карантина,бице му тамо супер несикирам се

ОДГОВОРИТЕ