Porodica iz HR putovala za Berlin sa malim jagnjetom

Pripadnici policije Salcburga imali su krajnje neobičnu intervenciju ovih dana. Naime, njima su zabrinuti građani prijavili da je u jednoj ulici parkiran automobil u kojem se nalazi jagnje!

Svijet 20.08.2023 | 08:31
Porodica iz HR putovala za Berlin sa malim jagnjetom

Policija je došla na lice mjesta i zaista u automobilu njemačkih tablica pronašla jagnje kako sjedi na improvizovanom krevetu od kutije sa dekom i sijenom.

U momentu izlaska policije na teren, vlasnik automobila nije bio prisutna. Policajci su ga sačekali kako utvrdili činjenično stanje.

Naime, ispostavilo se da je riječ o njemačkoj porodici, koja je putovala iz Hrvatske za Berlin. Ovaj 49-godišnji Nijemac je u Hrvatskoj dobio malo jagnje na poklon. Kako je objasnio, ovca ga je odbacila i on ga je, zbog ljubavi prema životinjama, želio da ponese kući gdje je planirao da ga njeguje na svojoj farmi. Inače, tokom transporta životinja je sjedila u sredini između djece i ona su je držala.

Službeni veterinar koji je obaviješten, i zbog nepoštovanja propisa i obaveznog karantina jagnje, koje je nazvano “Chili”, naknadno je prebačeno na potrebne veterinarske preglede i četiri sedmice karantina. O cijelom slučaju obaviještena su nadležna tijela.

Očekuje se da će 49-godišnjak i njegova porodica moći da preuzmu “Chili” nakon isteka karantina i u skladu sa propisima transportuju ga u Berlin.

(Nezavisne) Foto:  Polizei Salzburg 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Xx

20.08.2023 08:49

Nije to švabo to je neki nas ode jagnje za božic zato ga i povezo

ODGOVORITE
Name

re xx

20.08.2023 10:46

E jesi pametan.

Name

Čitaj

20.08.2023 11:28

Tekst tupane a ne samo naslove jer nemaju svi iste nagone kao i ti. U civiliziranom društvu ovo je sasvim normalno.

Name

Re citaj

20.08.2023 22:05

Ako je ovo normalno u civilizovanom svijetu, zasto je austrijska policija izasla na uvidjaj i privremeno oduzela jagnje? Zasto se nisu nasmijali i iskulirali ako je to normalno? Ili Austrija za tebe nije civilizovani svijet?

Name

re

20.08.2023 09:02

Jadno to malo jagnje kakve ludačke procedure mora proći ko zna da li će i preživeti u tim uslovima gde bude u kadantinu, idioti nisu svesni da je njemu potrebno ovčije mlijeko a ne karantini. Čime misle da ga hrane.

ODGOVORITE
Name

Ne Kontam

20.08.2023 10:43

Kakva je ovo vijest ? Da je vozio neku džukelu, nebi bilo problema ! U čemu je razlika, i jedno i drugo su životinje ! Čovjek je pogriješio samo u tome ,što kod veterinara nije izvadio potvrdu da je sa jagnjetom sve u redu i morao je imati notarski ovjernu potvrdu od vlasnika, da se radi o poklonu ! Neke budale, za kućne ljubimce imaju zmije, pa bez problema prelaze granice, naravno uz odgovarajuću dokumentaciju !

ODGOVORITE
Name

Panjik

20.08.2023 12:46

KOJI ANDRK BJEZE ONI SU U ERUPOI SENGENU NEKA IH SVABURDA DOBRO ISKIRIJA GLADNO JE TO DOJADILE SEMLE RAMA MARGARIN I USMRDJELA SALAMA ISTRULA.

ODGOVORITE
Name

Pa

21.08.2023 18:49

Kao i sve druge zivotinje i to jagnje je moralo da ima zivotinjski pasos i vakcine i sve po propisu pa verovatno nebi doslo do zbrke i uzbune…..a sto se tice karantina,bice mu tamo super nesikiram se

ODGOVORITE