У Грчку дошао војно организован одред за убиства

Грчка полиција почела је са идентификацијом осумњичених хулигана за убиство навијача АЕК Михалиса Кацуриса од стране Бед Блу Бојса, навијачке групе Динама из Загреба.

Регион 18.08.2023 | 12:20
У Грчку дошао војно организован одред за убиства

Како пише веб страница Јавног сервиса Грчке (ЕРТ) расписана је потерница за навијачем Панатинаикоса, кога је полиција идентификовала и који се помиње у спису предмета који је поднет и предат тужиоцу за крваве инциденте у Новој Филаделфији.

Према новим сазнањима, не ради се о навијачу који се у списима помиње да је преко друштвених мрежа признао учешц́е у конкретној тучи, вец́ о навијачу који је идентификован на снимку и који је нападнут и избоден испред суда у марту прошле године, где се водио поступак за насиље навијача.

Према информацијама, очекује се и расписивање других потерница, пошто су полицијски службеници Дирекције за борбу против насиља у спортским објектима идентификовали преко таблица појединих аутомобила и друге навијаче који избегавају хапшење.

Истовремено, наставља се анализа заплењених предмета на којима су били трагови крви, али ни на једном за сада изгледа да нема трагова крви убијеног Михалиса Кацуриса.

Адвокат породице жртве, међутим, наводи да је идентификација убице питање дана, док се повод за истражни затвор Хрвата односи на њихове одвојене улоге, са оперативном структуром и склоношц́у ка новим кривичним делима.

- Оно што смо сви видели јесте да је у Грчку дошао војно организован и дисциплинован и опремљен одред за убиства, што сте видели у каквом расположењу се кретао испред стадиона у Новој Филаделфији где наравно није било заказивања, али су они који су били у кафиц́има и ресторанима хрлили око стадиона - нагласио је адвокат Ставрос Георгопулос.

Истовремено, истражитељи оцењују да су сви оптужени не само осумњичени за извршење нових кривичних дела вец́ и за бекство. У образложењу своје одлуке наводе да Хрвати траже, са јасном спортском референцом и навијачким мотивом, систематско чињење прекршаја над навијачима различитих клубова, као и оштец́ење возила и објеката.

(Курир)  Фото: Василис Ребапис / Еурокинисси / имаго спортфотодиенст / Профимедиа

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

приједор

18.08.2023 12:30

Малоприје сам гледао Хрватску ТВ и пресједника хрватсек коморе АдвокатаМрка капа за ухапшене хрватеСви че бити процесурина за здручено злочиначко д+јело за уништавање ствари покушај убиства и убистваСлиједи им по Грчком законима казна од пет година па навише Иде се чак и до доживотне робије..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта се

18.08.2023 13:01

чудите, па Брисел је рекао да се једино Хрватска није одрекла националсоцијализма-фашизма?! ЕУ је сама признала за своју чланицу?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Твбн

18.08.2023 13:45

Вец зна да су га загрепцани убили рекло би се по овом првом пасусу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

18.08.2023 17:59

Можда и нису, али су и поред забране дошли да убијају!

Name

XОXО

19.08.2023 08:54

Чему се чудите Хрватска само проводи Европске вредности

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

19.08.2023 09:56

Багру треба на доживотну. У трулим државама као што су све на Балкану ти хулигани су у служби владајуће структуре. Они их и финансирају а по потреби и активирају да праве нереде или чак да ликвидирају не истомишљенике. Те навијаче групе су класичне терористичке организације. То и птице на грани знају.

ОДГОВОРИТЕ