U Grčku došao vojno organizovan odred za ubistva

Grčka policija počela je sa identifikacijom osumnjičenih huligana za ubistvo navijača AEK Mihalisa Kacurisa od strane Bed Blu Bojsa, navijačke grupe Dinama iz Zagreba.

Region 18.08.2023 | 12:20
U Grčku došao vojno organizovan odred za ubistva

Kako piše veb stranica Javnog servisa Grčke (ERT) raspisana je poternica za navijačem Panatinaikosa, koga je policija identifikovala i koji se pominje u spisu predmeta koji je podnet i predat tužiocu za krvave incidente u Novoj Filadelfiji.

Prema novim saznanjima, ne radi se o navijaču koji se u spisima pominje da je preko društvenih mreža priznao učešće u konkretnoj tuči, već o navijaču koji je identifikovan na snimku i koji je napadnut i izboden ispred suda u martu prošle godine, gde se vodio postupak za nasilje navijača.

Prema informacijama, očekuje se i raspisivanje drugih poternica, pošto su policijski službenici Direkcije za borbu protiv nasilja u sportskim objektima identifikovali preko tablica pojedinih automobila i druge navijače koji izbegavaju hapšenje.

Istovremeno, nastavlja se analiza zaplenjenih predmeta na kojima su bili tragovi krvi, ali ni na jednom za sada izgleda da nema tragova krvi ubijenog Mihalisa Kacurisa.

Advokat porodice žrtve, međutim, navodi da je identifikacija ubice pitanje dana, dok se povod za istražni zatvor Hrvata odnosi na njihove odvojene uloge, sa operativnom strukturom i sklonošću ka novim krivičnim delima.

- Ono što smo svi videli jeste da je u Grčku došao vojno organizovan i disciplinovan i opremljen odred za ubistva, što ste videli u kakvom raspoloženju se kretao ispred stadiona u Novoj Filadelfiji gde naravno nije bilo zakazivanja, ali su oni koji su bili u kafićima i restoranima hrlili oko stadiona - naglasio je advokat Stavros Georgopulos.

Istovremeno, istražitelji ocenjuju da su svi optuženi ne samo osumnjičeni za izvršenje novih krivičnih dela već i za bekstvo. U obrazloženju svoje odluke navode da Hrvati traže, sa jasnom sportskom referencom i navijačkim motivom, sistematsko činjenje prekršaja nad navijačima različitih klubova, kao i oštećenje vozila i objekata.

(Kurir)  Foto: Vasilis Rebapis / Eurokinissi / imago sportfotodienst / Profimedia

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

prijedor

18.08.2023 12:30

Maloprije sam gledao Hrvatsku TV i presjednika hrvatsek komore AdvokataMrka kapa za uhapšene hrvateSvi če biti procesurina za zdručeno zločinačko d+jelo za uništavanje stvari pokušaj ubistva i ubistvaSlijedi im po Grčkom zakonima kazna od pet godina pa naviše Ide se čak i do doživotne robije..

ODGOVORITE
Name

Šta se

18.08.2023 13:01

čudite, pa Brisel je rekao da se jedino Hrvatska nije odrekla nacionalsocijalizma-fašizma?! EU je sama priznala za svoju članicu?!

ODGOVORITE
Name

Tvbn

18.08.2023 13:45

Vec zna da su ga zagrepcani ubili reklo bi se po ovom prvom pasusu?

ODGOVORITE
Name

Херцеговац

18.08.2023 17:59

Можда и нису, али су и поред забране дошли да убијају!

Name

XOXO

19.08.2023 08:54

Čemu se čudite Hrvatska samo provodi Evropske vrednosti

ODGOVORITE
Name

Branci

19.08.2023 09:56

Bagru treba na doživotnu. U trulim državama kao što su sve na Balkanu ti huligani su u službi vladajuće strukture. Oni ih i finansiraju a po potrebi i aktiviraju da prave nerede ili čak da likvidiraju ne istomišljenike. Te navijače grupe su klasične terorističke organizacije. To i ptice na grani znaju.

ODGOVORITE