Телеком Србија изненађен реакцијом СФФ-а

- Компанија Телеком Србија саопштила је данас да је изненађена реакцијом организатора Сарајево филм фестивала (СФФ) поводом случаја са филмом "Хероји Халијарда".

Србија 16.08.2023 | 18:47
Телеком Србија изненађен реакцијом СФФ-а

Из Телекома Србија је наведено да су су "по устаљеној процедури, као и сваке године до сада све пројекте и учеснике на панелима, са пропратним трејлерима, пријављивали на време". 

"Ову чињеницу можемо поткрепити званичном писаном комуникацијом између представника надлежних организационих целина у оквиру Телекома Србија и организатора фестивала", каже се у саопштењу. 

Из Телекома Србија су додали да је "чињеница која иде у прилог томе да су организатори фестивала били упознати са филмом 'Хероји Халијарда' и информација да су самоиницијативно поново у писаној комуникацији још 8. јуна послали упит извршним продуцентима из Констраст (Цонтраст) студиос".

Како је наведено, послат је упит "са интересовањем како напредује развој филма и да би га радо погледали и узели у разматрање за фестивал". 

Телеком Србија је саопштио и да је њихово присуство на СФФ-у три године за редом "подразумевало како учествовање у номинацијама, тако и панел презентовање различитих пројеката које је Телеком Србија представљао самостално или у сарадњи са својим партнерима".

Из СФФ-а су претходно саопштили да су у оквиру бизнис презентације компаније Телеком Србије на пословном форуму фестивала дате су основне информације и приказана три инсерта снимљеног материјала "Хероја Халијарда".

Како су навели, садржај презентације је био искључива одговорност Телекома Србије" и да су као и са свим партнерима "комуницирали с односом пословног поверења материјала који ће презентовати", као и да "садржај овог пројекта никада није споменут".

"Јасно је да је овим подметнутим ревизионистичким садржајем пословно поверење нарушено. Прихватамо одговорност због овог непримереног садржаја и разумемо негативне коментаре јавности", навели су из СФФ-а.

(Тањуг) Фото: СФФ

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Славиша

16.08.2023 19:24

Никада у овој прељепој земљи гдје живе добри људи неће бити среће,мира и спокојства. Политичари,медији,раде све да се људи овако осјећају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

16.08.2023 21:04

100 % тачно! Само оваква БиХ одговара политичарима!

Name

XXX

16.08.2023 21:55

Браво...

Name

Истина

16.08.2023 22:38

О цему ти прицас, да лиси уопсте процитао вијест? Инаце доста је висе кукњаве Босњака ко је висе спасао Амера Партизани или Цетници кад су и једни и други били вецином Срби. Они це се појавити кад буде филм о Павелицу.

Name

и

16.08.2023 19:25

нормалан цовјек нема, нити би требао имати коментар на ову вијест

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нино

17.08.2023 07:10

Што мислиш да би само требало да се бошњаци појављују у филму о Павелићу?Погледај мало доступне заједничке слике како су се дружили четници и усташе.Поготово оне гдје наздрављају пред нове заједничке акције.Све је данас доступно на интернету,да не би дошло до ревизије историје.

Name

Срамота

16.08.2023 23:58

На који све начин неће покушати показати злочинце, кољаче, силоватеље и пљачкаше као неку војску која је помагала савезницима ? Па може у вртићу дјеци која још нису проговрила!

ОДГОВОРИТЕ