Telekom Srbija iznenađen reakcijom SFF-a

- Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je iznenađena reakcijom organizatora Sarajevo film festivala (SFF) povodom slučaja sa filmom "Heroji Halijarda".

Srbija 16.08.2023 | 18:47
Telekom Srbija iznenađen reakcijom SFF-a

Iz Telekoma Srbija je navedeno da su su "po ustaljenoj proceduri, kao i svake godine do sada sve projekte i učesnike na panelima, sa propratnim trejlerima, prijavljivali na vreme". 

"Ovu činjenicu možemo potkrepiti zvaničnom pisanom komunikacijom između predstavnika nadležnih organizacionih celina u okviru Telekoma Srbija i organizatora festivala", kaže se u saopštenju. 

Iz Telekoma Srbija su dodali da je "činjenica koja ide u prilog tome da su organizatori festivala bili upoznati sa filmom 'Heroji Halijarda' i informacija da su samoinicijativno ponovo u pisanoj komunikaciji još 8. juna poslali upit izvršnim producentima iz Konstrast (Contrast) studios".

Kako je navedeno, poslat je upit "sa interesovanjem kako napreduje razvoj filma i da bi ga rado pogledali i uzeli u razmatranje za festival". 

Telekom Srbija je saopštio i da je njihovo prisustvo na SFF-u tri godine za redom "podrazumevalo kako učestvovanje u nominacijama, tako i panel prezentovanje različitih projekata koje je Telekom Srbija predstavljao samostalno ili u saradnji sa svojim partnerima".

Iz SFF-a su prethodno saopštili da su u okviru biznis prezentacije kompanije Telekom Srbije na poslovnom forumu festivala date su osnovne informacije i prikazana tri inserta snimljenog materijala "Heroja Halijarda".

Kako su naveli, sadržaj prezentacije je bio isključiva odgovornost Telekoma Srbije" i da su kao i sa svim partnerima "komunicirali s odnosom poslovnog poverenja materijala koji će prezentovati", kao i da "sadržaj ovog projekta nikada nije spomenut".

"Jasno je da je ovim podmetnutim revizionističkim sadržajem poslovno poverenje narušeno. Prihvatamo odgovornost zbog ovog neprimerenog sadržaja i razumemo negativne komentare javnosti", naveli su iz SFF-a.

(Tanjug) Foto: SFF

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Славиша

16.08.2023 19:24

Никада у овој прелјепој земљи гдје живе добри људи неће бити среће,мира и спокојства. Политичари,медији,раде све да се људи овако осјећају.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

16.08.2023 21:04

100 % tačno! Samo ovakva BiH odgovara političarima!

Name

XXX

16.08.2023 21:55

Bravo...

Name

Istina

16.08.2023 22:38

O cemu ti pricas, da lisi uopste procitao vijest? Inace dosta je vise kuknjave Bosnjaka ko je vise spasao Amera Partizani ili Cetnici kad su i jedni i drugi bili vecinom Srbi. Oni ce se pojaviti kad bude film o Pavelicu.

Name

i

16.08.2023 19:25

normalan covjek nema, niti bi trebao imati komentar na ovu vijest

ODGOVORITE
Name

Nino

17.08.2023 07:10

Što misliš da bi samo trebalo da se bošnjaci pojavljuju u filmu o Paveliću?Pogledaj malo dostupne zajedničke slike kako su se družili četnici i ustaše.Pogotovo one gdje nazdravljaju pred nove zajedničke akcije.Sve je danas dostupno na internetu,da ne bi došlo do revizije istorije.

Name

Sramota

16.08.2023 23:58

Na koji sve način neće pokušati pokazati zločince, koljače, silovatelje i pljačkaše kao neku vojsku koja je pomagala saveznicima ? Pa može u vrtiću djeci koja još nisu progovrila!

ODGOVORITE