Одбјегли Мехић био близак са Орићем и фамилијом Кељменди

Дамир Мехић (47), звани Биби, који је у суботу ухапшен на аеродрому "Никола Тесла" у Београду због сумње да је са лажним пасошем покушао да уђе у Србију, близак је пријатељ и бивши припадник личног обезбеђења Насера Орића, бившег команданта Армије БиХ у Сребреници.

Србија 16.08.2023 | 07:37
Одбјегли Мехић био близак са Орићем и фамилијом Кељменди

Медији из Босне и Херцеговине наводе да је он вођа злогласног "одреда смрти", као и да је његова породица блиска Насеру Кељмендију, најпознатијем албанском нарко-босу.

Злочин у Тузли

Подсетимо, после привођења Мехића који је са супругом допутовао из Италије, утврђен је његов прави идентитет, односно да он није човек чији је пасош показао припадницима граничне полиције на улазу у Србију.

Откривено је да је Босна и Херцеговина за њим расписала Интерполову потерницу због затворске казне од 17 година и пет месеци, на коју је осуђен због убиства које је починио 2013. у Тузли.

- По налогу Трећег основног тужилаштва у Београду, због кривичног дела навођење на оверу неистинитог садржаја одређено му је задржавање, а јуче после саслушања у тужилаштву судија за претходни поступак одредио му је притвор до 30 дана због опасности од бекства.

Међутим, очекује се да ће ускоро и БиХ послати захтев за његово изручење, по окончану судског поступка за фалсификована документа у Србији - потврдио је саговорник Курира.

Истражитељи су открили да је у Београд допутовао из Италије, са супругом, али и да је имао припремљен штек стан у који је планирао да оде са аеродрома. У међувремену су се наводно појавиле и оперативне информације, да је у Србији требало да ликвидира Луку Бојовића.

Бојовић је, подсетимо, из затвора у Шпанији после 10 година пуштен 30. новембра прошле године. Он је у пратњи полиције допраћен у Београд и од тада се није појављивао у јавности.

Близак са Насером

Иначе, медији из Босне и Херцеговине објавили су раније да су Дамир Мехић и његов брат власници приватне агенције за обезбеђење. Наводно, ухапшени је неко време био и лично обезбеђење Орића.

- Са Насером Орићем сам пријатељ, био и остао, никада у животу нисмо ништа радили. Не знам чиме се човек бави, не знам шта би могли да радимо заједно - потврдио је у једној емисији Дамих Мехић да је близак са Орићем.

Иначе, Насеру Орићу се судило пред хашким трибуналом због ратних злочина, али је правоснажно ослобођен оптужби. - Када је 2008. Орић допутовао из Хага у Босну и Херцеговину, као један од припадника обезбеђења, дочекао га је управо Дамир Мехић - каже извор Курира.

(Курир)  Фото:Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

кал

16.08.2023 08:52

Забрањен рад на црно у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калигила

16.08.2023 09:58

Теорија завере. Казу Насер долазио пословно у Зворник, после пар дана казу Лука Бојевиц видјен у Зворнику. Да није Лука забранио Српским Бизнисменима да не смију да послују са Насером па овај Биби посао њему у посетуу Београд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранци

16.08.2023 11:57

Овај фацо личи на одбор ика Дринића. Да нису у неком роду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фићо

16.08.2023 22:15

САД ЋЕШ ТИ БИ-БИ У ПРДЕКАНУ...

ОДГОВОРИТЕ