Odbjegli Mehić bio blizak sa Orićem i familijom Keljmendi

Damir Mehić (47), zvani Bibi, koji je u subotu uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu zbog sumnje da je sa lažnim pasošem pokušao da uđe u Srbiju, blizak je prijatelj i bivši pripadnik ličnog obezbeđenja Nasera Orića, bivšeg komandanta Armije BiH u Srebrenici.

Srbija 16.08.2023 | 07:37
Odbjegli Mehić bio blizak sa Orićem i familijom Keljmendi

Mediji iz Bosne i Hercegovine navode da je on vođa zloglasnog "odreda smrti", kao i da je njegova porodica bliska Naseru Keljmendiju, najpoznatijem albanskom narko-bosu.

Zločin u Tuzli

Podsetimo, posle privođenja Mehića koji je sa suprugom doputovao iz Italije, utvrđen je njegov pravi identitet, odnosno da on nije čovek čiji je pasoš pokazao pripadnicima granične policije na ulazu u Srbiju.

Otkriveno je da je Bosna i Hercegovina za njim raspisala Interpolovu poternicu zbog zatvorske kazne od 17 godina i pet meseci, na koju je osuđen zbog ubistva koje je počinio 2013. u Tuzli.

- Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, zbog krivičnog dela navođenje na overu neistinitog sadržaja određeno mu je zadržavanje, a juče posle saslušanja u tužilaštvu sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva.

Međutim, očekuje se da će uskoro i BiH poslati zahtev za njegovo izručenje, po okončanu sudskog postupka za falsifikovana dokumenta u Srbiji - potvrdio je sagovornik Kurira.

Istražitelji su otkrili da je u Beograd doputovao iz Italije, sa suprugom, ali i da je imao pripremljen štek stan u koji je planirao da ode sa aerodroma. U međuvremenu su se navodno pojavile i operativne informacije, da je u Srbiji trebalo da likvidira Luku Bojovića.

Bojović je, podsetimo, iz zatvora u Španiji posle 10 godina pušten 30. novembra prošle godine. On je u pratnji policije dopraćen u Beograd i od tada se nije pojavljivao u javnosti.

Blizak sa Naserom

Inače, mediji iz Bosne i Hercegovine objavili su ranije da su Damir Mehić i njegov brat vlasnici privatne agencije za obezbeđenje. Navodno, uhapšeni je neko vreme bio i lično obezbeđenje Orića.

- Sa Naserom Orićem sam prijatelj, bio i ostao, nikada u životu nismo ništa radili. Ne znam čime se čovek bavi, ne znam šta bi mogli da radimo zajedno - potvrdio je u jednoj emisiji Damih Mehić da je blizak sa Orićem.

Inače, Naseru Oriću se sudilo pred haškim tribunalom zbog ratnih zločina, ali je pravosnažno oslobođen optužbi. - Kada je 2008. Orić doputovao iz Haga u Bosnu i Hercegovinu, kao jedan od pripadnika obezbeđenja, dočekao ga je upravo Damir Mehić - kaže izvor Kurira.

(Kurir)  Foto:Kurir

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kal

16.08.2023 08:52

Zabranjen rad na crno u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Kaligila

16.08.2023 09:58

Teorija zavere. Kazu Naser dolazio poslovno u Zvornik, posle par dana kazu Luka Bojevic vidjen u Zvorniku. Da nije Luka zabranio Srpskim Biznismenima da ne smiju da posluju sa Naserom pa ovaj Bibi posao njemu u posetuu Beograd.

ODGOVORITE
Name

Branci

16.08.2023 11:57

Ovaj faco liči na odbor ika Drinića. Da nisu u nekom rodu.

ODGOVORITE
Name

Fićo

16.08.2023 22:15

SAD ĆEŠ TI BI-BI U PRDEKANU...

ODGOVORITE