Деложација данас званично одложена у Бањалуци

- Зашто су данас приликом деложације били присутни припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, ако на републичком нивоу постоји став да се не примјењују одлуке Уставног суда БиХ - пита градоначелник Бањалуке.

Република Српска 15.08.2023 | 21:00
Деложација данас званично одложена у Бањалуци

-.Деложација паркинга на локацији Старе аутобуске станице је данас званично одложена и не пријети опасност да то буде сутра. Дужни су да нам најаве нови термин деложације и увјерен сам да ћемо имати довољно времена да се организујемо и уђемо у борбу за градску имовину.

Ово је поручио градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић током вечерашњег окупљања на Старој аутобуској станици, гдје су током дана судски извршитељи покушали да уведу предузеће „Аутопревоз“ у посјед паркинга, али и дијела Видовданске улице.

Како је казао, данас смо успјели да пронађемо 12 тачака, које нису добро означене, чиме је на суштински начин оборен за данас заказани поступак.

- Чека нас опет нови поступак – деложација. Свјесни смо ситуације за ово земљиште паркинга, али важно ми је да сам као градоначелник урадио све што сам могао. Тражимо да одустану од споменика 12 беба, Музеја савремене умјетности Републике Српске и половине Видовданске, а за другу половину смо спремни да разговарамо. У том правцу, позваћу и представнике Скупштине града и кључне људе у граду да заједно разговарамо са Аутопревозом, под нашим условима – казао је градоначелник.

И овом приликом је напоменуо да град има све доказе да је земљиште градско, а које су потврдили судови Републике Српске и да је онда Уставни суд БиХ казао да то ништа не вриједи.

-Тако дођете у ову ситуацију да група приватника тјера нас са парцеле, која је неупитно градска. Ово вриједно атрактивно земљиште је само почетак, јер желе да узму и Видовданску улицу. Нажалост, ово није ни први ни посљедњи примјер како судови легализују криминал – навео је градоначелник.

Поновио је да се град налази у врло изазовној позицији, али да се мора покушати све за одбрану градске имовине.

-Ако ми лако попустимо око овога за неколико мјесеци можемо гледати и одузимање Видовданске улице, зато ми хоћемо нашим чврстим ставом и одговором да сједнемо за преговарачки сто, али под нашим условима – рекао је градоначелник, те упитао зашто су данас приликом деложације били присутни припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, ако на републичком нивоу постоји став да се не примјењују одлуке Уставног суда БиХ.

(БН) Фото: ГУ БЛ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

+

15.08.2023 21:56

Браво Драшко. Недај Народно. Кажу нема уговора. Или губили уговоре. Или изгорили документи. Лажу. У Сосијализму су обавно прављена таква документа у шест примијерака. Све се нађе и увеже. Само су сада, заказали : Инспекције, Ревизије и краду сложно. Браво за ово Драшко. Никад нисам губио повијерење у Тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лала

15.08.2023 22:12

Може још само одуговлачити, изнад уставног суда нема никог осим Страссбурга, а и то је упитно!

Name

ре

16.08.2023 11:27

Ово је само перформанс.. да хоце стварно да сацувају ово земљисте писали би залбу на одлуку Уставног суда БиХ Европском суду у Стразбуру који је следеца инстанца за рјесавање овога...овако само се дизе прасина и забавља народ без икакве сансе да се ово промијени...

Name

+

15.08.2023 22:06

Тако су од РС отели много имовине. На незаконит начин. Све је то Страначко масло. Све из Социјализма су покрали, порушили, подијели. Ја Теби Ти Мени. Политика лоповска. А ми ни ваучере и дионице нисмо наплатили. Сав радни ВИЈЕК, за малу пензију. Све треба на Ревизију. Живимо Драшко. Само Вас свију са ТВ знам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА+

16.08.2023 05:59

Мислим да си један од ријетких који ваучере и дионице није наплатио,сам си крив, могао си то урадити кад си хтио. Многи и данас убиру новац од дионица у зависности гдје су их уложили.

Name

посматрач

15.08.2023 22:23

Ајде ћути мали Гори си од свих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

15.08.2023 22:31

Браво Драшко! Родио се неко ко је њима стао на црту! У којој банана држави ми живимо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

15.08.2023 23:38

Свака цаст Драско,прави си и херој и борац за правду, земљисте је град откупио од аутопревоза, а купио им земљисте гдје је сад нова аутобуска станица, сад одједном неком пало напамет да прави виле, на градскиј локацији

Name

Геодетска

15.08.2023 23:28

Питајте Мирка Стојциновица и правобраниластво. Игора Радојцица висе нико и не спомиње а борио се против мафије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

16.08.2023 00:00

Какве ти перформансе изводиш сада кад је све готово?глумиш за оскара.Покушаваш себе направити жртвом,што ово ниси радио прије 2 године.И ти возис ватрогасно возило ради чега?,ко то дозвољава и зашто?Али ево они тврде да ће ту правити зграде значи треба употребна и грађевинска дозвола града....е ту се покажи па им немој дати дозволе,поздрав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јанко

16.08.2023 05:31

Град Бањалука треба да направи ревизију важећег регулационог плана, тако што ће спорну парцелу планирати као зелену површину. Инвеститори ће се онда отимати за то земљиште, јер они желе да учине град угоднијим за живот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

16.08.2023 18:26

Тако је, са лоповима само може мудро. Такође, ударити на исти начин и на осталу имовину власника, а зна се који су. Држава мора бити јача од појединца или ће нестати.

Name

Рака

16.08.2023 07:04

А да ли је и воцњак за Дједову на дрзавној (отетој) земљи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рерака

16.08.2023 15:15

Плацају концесију граду за дрзавну земљу, хаха

Name

Саггитариус

16.08.2023 07:37

Пуна подршка градонаћелнику у борби против стварања приватне државе и покушаја приватизације свих градских добара, односно градске имовине од стране тајкунске грађевинске мафије!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босс

16.08.2023 10:29

Мазање очију народу. Колико смо ми као народ глупи! У Грчкој би вец град запалили да се овако несто деси. Немамо ми ни власт ни опозицију вец само пљачкаше народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борик

16.08.2023 15:17

Подрска Драску, у праву је , аутопревиз је дибио нову аутобуску за замјену старе аутобуске, мафија склонила уговоре