Deložacija danas zvanično odložena u Banjaluci

- Zašto su danas prilikom deložacije bili prisutni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ako na republičkom nivou postoji stav da se ne primjenjuju odluke Ustavnog suda BiH - pita gradonačelnik Banjaluke.

Republika Srpska 15.08.2023 | 21:00
Deložacija danas zvanično odložena u Banjaluci

-.Deložacija parkinga na lokaciji Stare autobuske stanice je danas zvanično odložena i ne prijeti opasnost da to bude sutra. Dužni su da nam najave novi termin deložacije i uvjeren sam da ćemo imati dovoljno vremena da se organizujemo i uđemo u borbu za gradsku imovinu.

Ovo je poručio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković tokom večerašnjeg okupljanja na Staroj autobuskoj stanici, gdje su tokom dana sudski izvršitelji pokušali da uvedu preduzeće „Autoprevoz“ u posjed parkinga, ali i dijela Vidovdanske ulice.

Кako je kazao, danas smo uspjeli da pronađemo 12 tačaka, koje nisu dobro označene, čime je na suštinski način oboren za danas zakazani postupak.

- Čeka nas opet novi postupak – deložacija. Svjesni smo situacije za ovo zemljište parkinga, ali važno mi je da sam kao gradonačelnik uradio sve što sam mogao. Tražimo da odustanu od spomenika 12 beba, Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i polovine Vidovdanske, a za drugu polovinu smo spremni da razgovaramo. U tom pravcu, pozvaću i predstavnike Skupštine grada i ključne ljude u gradu da zajedno razgovaramo sa Autoprevozom, pod našim uslovima – kazao je gradonačelnik.

I ovom prilikom je napomenuo da grad ima sve dokaze da je zemljište gradsko, a koje su potvrdili sudovi Republike Srpske i da je onda Ustavni sud BiH kazao da to ništa ne vrijedi.

-Tako dođete u ovu situaciju da grupa privatnika tjera nas sa parcele, koja je neupitno gradska. Ovo vrijedno atraktivno zemljište je samo početak, jer žele da uzmu i Vidovdansku ulicu. Nažalost, ovo nije ni prvi ni posljednji primjer kako sudovi legalizuju kriminal – naveo je gradonačelnik.

Ponovio je da se grad nalazi u vrlo izazovnoj poziciji, ali da se mora pokušati sve za odbranu gradske imovine.

-Ako mi lako popustimo oko ovoga za nekoliko mjeseci možemo gledati i oduzimanje Vidovdanske ulice, zato mi hoćemo našim čvrstim stavom i odgovorom da sjednemo za pregovarački sto, ali pod našim uslovima – rekao je gradonačelnik, te upitao zašto su danas prilikom deložacije bili prisutni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, ako na republičkom nivou postoji stav da se ne primjenjuju odluke Ustavnog suda BiH.

(BN) Foto: GU BL

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

+

15.08.2023 21:56

Bravo Draško. Nedaj Narodno. Kažu nema ugovora. Ili gubili ugovore. Ili izgorili dokumenti. Lažu. U Sosijalizmu su obavno pravljena takva dokumenta u šest primijeraka. Sve se nađe i uveže. Samo su sada, zakazali : Inspekcije, Revizije i kradu složno. Bravo za ovo Draško. Nikad nisam gubio povijerenje u Tebe.

ODGOVORITE
Name

lala

15.08.2023 22:12

Može još samo odugovlačiti, iznad ustavnog suda nema nikog osim Strassburga, a i to je upitno!

Name

re

16.08.2023 11:27

Ovo je samo performans.. da hoce stvarno da sacuvaju ovo zemljiste pisali bi zalbu na odluku Ustavnog suda BiH Evropskom sudu u Strazburu koji je sledeca instanca za rjesavanje ovoga...ovako samo se dize prasina i zabavlja narod bez ikakve sanse da se ovo promijeni...

Name

+

15.08.2023 22:06

Tako su od RS oteli mnogo imovine. Na nezakonit način. Sve je to Stranačko maslo. Sve iz Socijalizma su pokrali, porušili, podijeli. Ja Tebi Ti Meni. Politika lopovska. A mi ni vaučere i dionice nismo naplatili. Sav radni VIJEK, za malu penziju. Sve treba na Reviziju. Živimo Draško. Samo Vas sviju sa TV znam.

ODGOVORITE
Name

ZA+

16.08.2023 05:59

Mislim da si jedan od rijetkih koji vaučere i dionice nije naplatio,sam si kriv, mogao si to uraditi kad si htio. Mnogi i danas ubiru novac od dionica u zavisnosti gdje su ih uložili.

Name

posmatrač

15.08.2023 22:23

Ajde ćuti mali Gori si od svih

ODGOVORITE
Name

Luka

15.08.2023 22:31

Bravo Draško! Rodio se neko ko je njima stao na crtu! U kojoj banana državi mi živimo...

ODGOVORITE
Name

Boris

15.08.2023 23:38

Svaka cast Drasko,pravi si i heroj i borac za pravdu, zemljiste je grad otkupio od autoprevoza, a kupio im zemljiste gdje je sad nova autobuska stanica, sad odjednom nekom palo napamet da pravi vile, na gradskij lokaciji

Name

Geodetska

15.08.2023 23:28

Pitajte Mirka Stojcinovica i pravobranilastvo. Igora Radojcica vise niko i ne spominje a borio se protiv mafije.

ODGOVORITE
Name

Zoki

16.08.2023 00:00

Kakve ti performanse izvodiš sada kad je sve gotovo?glumiš za oskara.Pokušavaš sebe napraviti žrtvom,što ovo nisi radio prije 2 godine.I ti vozis vatrogasno vozilo radi čega?,ko to dozvoljava i zašto?Ali evo oni tvrde da će tu praviti zgrade znači treba upotrebna i građevinska dozvola grada....e tu se pokaži pa im nemoj dati dozvole,pozdrav.

ODGOVORITE
Name

Janko

16.08.2023 05:31

Grad Banjaluka treba da napravi reviziju važećeg regulacionog plana, tako što će spornu parcelu planirati kao zelenu površinu. Investitori će se onda otimati za to zemljište, jer oni žele da učine grad ugodnijim za život.

ODGOVORITE
Name

Đuro

16.08.2023 18:26

Тако је, са лоповима само може мудро. Такође, ударити на исти начин и на осталу имовину власника, а зна се који су. Држава мора бити јача од појединца или ће нестати.

Name

Raka

16.08.2023 07:04

A da li je i vocnjak za Djedovu na drzavnoj (otetoj) zemlji?

ODGOVORITE
Name

Reraka

16.08.2023 15:15

Placaju koncesiju gradu za drzavnu zemlju, haha

Name

Saggitarius

16.08.2023 07:37

Puna podrška gradonaćelniku u borbi protiv stvaranja privatne države i pokušaja privatizacije svih gradskih dobara, odnosno gradske imovine od strane tajkunske građevinske mafije!!

ODGOVORITE
Name

Boss

16.08.2023 10:29

Mazanje očiju narodu. Koliko smo mi kao narod glupi! U Grčkoj bi vec grad zapalili da se ovako nesto desi. Nemamo mi ni vlast ni opoziciju vec samo pljačkaše naroda

ODGOVORITE
Name

Borik

16.08.2023 15:17

Podrska Drasku, u pravu je , autopreviz je dibio novu autobusku za zamjenu stare autobuske, mafija sklonila ugovore