Оптужница против Трампа "много већа" од Вотергејта

Џон Дин, саветник у Белој кући у администрацији Ричарда Никсона, изјавио је данас да је нова оптужница против Доналда Трампа због напора да се пониште избори 2020. године у Џорџији "много већа од Вотергејта".

Свијет 15.08.2023 | 17:13
Оптужница против Трампа "много већа" од Вотергејта

"Ово је много веће од Вотергејта. Реч је о потпуно другачијој димензији. Ово залази у темељ демократије", рекао је Дин за телевизију ЦНН.

Додао је да је Никсон "злоупотребио нека овлашћења", али да није нарушио основе Сједињених Америчких Држава.

Дин је оптужницу која је подигнута против Никсона назвао "веома импресивним документом".

Велика порота у америчкој савезној држави Џорџији подигла је у понедељак оптужницу против Трампа због покушаја да поништи свој пораз од демократе Џозефа Бајдена на председничким изборима 2020. године.

То је четврта кривична пријава против Трампа и друга која га терети да је покушао да промени резултате гласања 2020. године.

Реагујући на подизање још једне оптужнице против њега, бивши председник САД је рекао да је реч о политички мотивисаним и намештеним оптужбама.

Он је најавио да ће у понедељак објавити извештај о "изборној превари" која се наводно догодила у савезној држави Џорџији 2020. године.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

НЕ ДАЈ СЕ

15.08.2023 20:35

ТВАМПЕ,СВИ СВБИ СУ УЗ ТЕБЕ! п.с. погоди ко сам?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ујка Вукасин

15.08.2023 20:59

Ја бих вама госн Трампе предлозио да сав новац дате Србији посто су Срби за вас гласали а ви им само увалили пенкало и амбасаду Израела на Косову. Од вас мало. Бајдо вас трпа у цузу. Бајден који мокри у фризидер. Греском удје у орман мислеци да је усао у кабинет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха Ха

15.08.2023 22:31

У САД нема зајебанције, када те велике Корпорације почну да мељу, оне те и самељу, занимљиво, да они то тамо зову "демократијом", а да, Трамп покушава да постане "диктатор"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре хаха

15.08.2023 23:26

Е па видиш, нико не стоји изван закона. У Русији Путин кроји устав, некажњено. Совјети у своје вријеме нису разумјели да најмоћнији човјек свијета, Ниxон, толико немоћан. Е то је демократија.

Name

Ре е видиш

16.08.2023 11:38

У демократији су владари "угрожени", постоји контрола њиховог рада кроз опозицију и слободне медије и то је добро тако. Сушта супротност Хитлеру, Стаљину, путину, талибанима

Name

Мирко

16.08.2023 09:39

Америка је потпуно пропала,унистили је они исти који су нас бомбардовали и отели Косово. Зелим поремеценим политицким елитама пропаст и затвор,нароцито Бушовим,Кллинтоновим и осталима.

ОДГОВОРИТЕ