Optužnica protiv Trampa "mnogo veća" od Votergejta

Džon Din, savetnik u Beloj kući u administraciji Ričarda Niksona, izjavio je danas da je nova optužnica protiv Donalda Trampa zbog napora da se ponište izbori 2020. godine u Džordžiji "mnogo veća od Votergejta".

Svijet 15.08.2023 | 17:13
Optužnica protiv Trampa "mnogo veća" od Votergejta

"Ovo je mnogo veće od Votergejta. Reč je o potpuno drugačijoj dimenziji. Ovo zalazi u temelj demokratije", rekao je Din za televiziju CNN.

Dodao je da je Nikson "zloupotrebio neka ovlašćenja", ali da nije narušio osnove Sjedinjenih Američkih Država.

Din je optužnicu koja je podignuta protiv Niksona nazvao "veoma impresivnim dokumentom".

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je u ponedeljak optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine.

Reagujući na podizanje još jedne optužnice protiv njega, bivši predsednik SAD je rekao da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama.

On je najavio da će u ponedeljak objaviti izveštaj o "izbornoj prevari" koja se navodno dogodila u saveznoj državi Džordžiji 2020. godine.

(Tanjug) Foto: Tanjug/AP

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

NE DAJ SE

15.08.2023 20:35

TVAMPE,SVI SVBI SU UZ TEBE! p.s. pogodi ko sam?!

ODGOVORITE
Name

Ujka Vukasin

15.08.2023 20:59

Ja bih vama gosn Trampe predlozio da sav novac date Srbiji posto su Srbi za vas glasali a vi im samo uvalili penkalo i ambasadu Izraela na Kosovu. Od vas malo. Bajdo vas trpa u cuzu. Bajden koji mokri u frizider. Greskom udje u orman misleci da je usao u kabinet

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

15.08.2023 22:31

U SAD nema zajebancije, kada te velike Korporacije počnu da melju, one te i samelju, zanimljivo, da oni to tamo zovu "demokratijom", a da, Tramp pokušava da postane "diktator"!

ODGOVORITE
Name

Re haha

15.08.2023 23:26

E pa vidiš, niko ne stoji izvan zakona. U Rusiji Putin kroji ustav, nekažnjeno. Sovjeti u svoje vrijeme nisu razumjeli da najmoćniji čovjek svijeta, Nixon, toliko nemoćan. E to je demokratija.

Name

Re e vidiš

16.08.2023 11:38

U demokratiji su vladari "ugroženi", postoji kontrola njihovog rada kroz opoziciju i slobodne medije i to je dobro tako. Sušta suprotnost Hitleru, Staljinu, putinu, talibanima

Name

Mirko

16.08.2023 09:39

Amerika je potpuno propala,unistili je oni isti koji su nas bombardovali i oteli Kosovo. Zelim poremecenim politickim elitama propast i zatvor,narocito Bušovim,Kllintonovim i ostalima.

ODGOVORITE