Мехић допутовао у Србију да ликвидира Луку Бојовића?!

Дамир Мехић (47) звани Биби који је у суботу ухапшен на Аеродрому "Никола Тесла" у Београду, како Курир сазнаје, у Србију је допутовао из Италије.

Србија 14.08.2023 | 13:14
Мехић допутовао у Србију да ликвидира Луку Бојовића?!

Подсетимо, Мехић је, како се сумња полицајцима на аеродрому показао фалсификована документа, чиме је учинио кривично дело навођење на оверу неистинитог садржаја.

- Провером је утврђено да се ради о Мехићу за којим је Босна и Херцеговина расписала потерницу због пресуде за кривично дело убиство почињено у Тузли. Он је осуђен на казну од 17 година и пет месеци затвора, а од 2020. је био у бекству - подсећа саговорник Курира.

Наш извор открива да је Дамир Мехић у Србију ушао у друштву супруге.

- Показао је фалсификовани пасош Републике Србије, али су искусни припадници пограничне полиције приметили да нешто није у реду и убрзо утвридли да је човек на слици заправо један од најтраженијих бегунаца из суседне државе. По налогу Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, одређено му је задржавање до 48 сати и данас би требало да буде приведен на саслушање - додаје саговорник Курира.

Кантонални суд у Тузли Мехићу је, подсетимо, изрекао јединствену казну затвора у трајању од 17 година и пет месеци за убиство које је почињено 2013. године у центру Тузле.

Убиство је, како су пренели медији, било епилог крвавог обрачуна између две криминалне групе.

Након убиства, Мехић се дао у бекство, а ухапшен је у јануару 2018. године на Јахорини, по потерници коју је тада за њим расписало Тужилаштво Тузланског кантона у сарадњи с Министарством унутрашњих послова.

Две године је провео у притвору, након чега је, по одлуци Кантоналног суда у Тузли, пуштен на слободу. Судски процес је окончан, а Мехић је у фебруару ове године осуђен на 17 година и пет месеци затвора. Међутим, поново се нашао у бекству те је за њим била расписана потерница.

Иначе, београдски медији пренели су да се после хапшења Мехића на београдском аеродрому, проверавају оперативна сазнања, да је у Србију допутовао како би убио Луку Бојовића.

Лука Бојовић се подсетимо у Србију вратио 30. новембра прошле године, када је после одлежаних 10 година због незаконитог држања оружја пуштен из затвора у Шпанији.

(Курир)  Фото: МУП БиХ, Курир Телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јој

14.08.2023 14:57

Ма ста це он убити???види какав је..ни гузице не зна сам обрисати..јадо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2023 19:38

Криминалци немају границе ни националности они раде по својим принципима

Name

Борко

14.08.2023 15:21

Откуд уопсте овај цовјек на слободи. Пустила га власт која је повезана са мафијом. И заједно обрцу новац и дрогу. Пустит це га поново.

ОДГОВОРИТЕ
Name

+

14.08.2023 16:22

Па шта је мислио. Ако ликвидира Бојовића. Па онда у затвор. Није ваљда мислио слободно живјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

14.08.2023 18:19

Танак је он за луку

ОДГОВОРИТЕ