Mehić doputovao u Srbiju da likvidira Luku Bojovića?!

Damir Mehić (47) zvani Bibi koji je u subotu uhapšen na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, kako Kurir saznaje, u Srbiju je doputovao iz Italije.

Srbija 14.08.2023 | 13:14
Mehić doputovao u Srbiju da likvidira Luku Bojovića?!

Podsetimo, Mehić je, kako se sumnja policajcima na aerodromu pokazao falsifikovana dokumenta, čime je učinio krivično delo navođenje na overu neistinitog sadržaja.

- Proverom je utvrđeno da se radi o Mehiću za kojim je Bosna i Hercegovina raspisala poternicu zbog presude za krivično delo ubistvo počinjeno u Tuzli. On je osuđen na kaznu od 17 godina i pet meseci zatvora, a od 2020. je bio u bekstvu - podseća sagovornik Kurira.

Naš izvor otkriva da je Damir Mehić u Srbiju ušao u društvu supruge.

- Pokazao je falsifikovani pasoš Republike Srbije, ali su iskusni pripadnici pogranične policije primetili da nešto nije u redu i ubrzo utvridli da je čovek na slici zapravo jedan od najtraženijih begunaca iz susedne države. Po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i danas bi trebalo da bude priveden na saslušanje - dodaje sagovornik Kurira.

Kantonalni sud u Tuzli Mehiću je, podsetimo, izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 17 godina i pet meseci za ubistvo koje je počinjeno 2013. godine u centru Tuzle.

Ubistvo je, kako su preneli mediji, bilo epilog krvavog obračuna između dve kriminalne grupe.

Nakon ubistva, Mehić se dao u bekstvo, a uhapšen je u januaru 2018. godine na Jahorini, po poternici koju je tada za njim raspisalo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Dve godine je proveo u pritvoru, nakon čega je, po odluci Kantonalnog suda u Tuzli, pušten na slobodu. Sudski proces je okončan, a Mehić je u februaru ove godine osuđen na 17 godina i pet meseci zatvora. Međutim, ponovo se našao u bekstvu te je za njim bila raspisana poternica.

Inače, beogradski mediji preneli su da se posle hapšenja Mehića na beogradskom aerodromu, proveravaju operativna saznanja, da je u Srbiju doputovao kako bi ubio Luku Bojovića.

Luka Bojović se podsetimo u Srbiju vratio 30. novembra prošle godine, kada je posle odležanih 10 godina zbog nezakonitog držanja oružja pušten iz zatvora u Španiji.

(Kurir)  Foto: MUP BiH, Kurir Televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Joj

14.08.2023 14:57

Ma sta ce on ubiti???vidi kakav je..ni guzice ne zna sam obrisati..jado

ODGOVORITE
Name

Re

14.08.2023 19:38

Kriminalci nemaju granice ni nacionalnosti oni rade po svojim principima

Name

Borko

14.08.2023 15:21

Otkud uopste ovaj covjek na slobodi. Pustila ga vlast koja je povezana sa mafijom. I zajedno obrcu novac i drogu. Pustit ce ga ponovo.

ODGOVORITE
Name

+

14.08.2023 16:22

Pa šta je mislio. Ako likvidira Bojovića. Pa onda u zatvor. Nije valjda mislio slobodno živjeti.

ODGOVORITE
Name

Ha ha

14.08.2023 18:19

Tanak je on za luku

ODGOVORITE