Због трагедије у Градачцу у сриједу Дан жалости

Влада Републике Српске данас је, на телефонској сједници, прогласила сриједу, 16. август, Даном жалости у Републици Српској због трагичних догађаја у Градачцу и очекује да исту одлуку донесе и Влада Федерације БиХ /ФБиХ/.

Република Српска 14.08.2023 | 11:35
Због трагедије у Градачцу у сриједу Дан жалости

"Влада Републике Српске донијела је данас, на телефонској сједници, одлуку да се 16. август прогласи Даном жалости у Републици Српској због трагичних и немилих догађаја који су се догодили у Градачцу", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У саопштњу се истиче да ће тог дана заставе на институцијама бити спуштене на пола копља, те да је Дану жалости потребно прилагодити све телевизијске и радијске садржаје, као и све спортске и забавне манифестације планиране за тај дан.

"Влада Републике Српске очекује да исту одлуку донесе и Влада ФБиХ", наводи се у саопштењу.

И Савјет министара требало би да на данашњој ванредној телефонској сједници размотри приједлог одлуке о проглашењу 16. августа Даном жалости у БиХ због троструког убиства у Градачцу, речено је Срни у Савјету министара.

Нермин Сулејмановић из Градачца је у петак, 11. августа, из пиштоља убио бившу супругу у присуству кћерке и то уживо преносио на друштвеној мрежи "Инстаграм".

Он је потом на различитим локацијама у Градачцу убио оца и сина, те ранио полицајца, мушкарца и жену. Сулејмановић је након тога извршио самоубиство.

У Градачцу је проглашена тродневна жалост.

Убијена Низама Хећимовић биће сахрањена данас у Мионици код Градачца. 

(Срна)  Фото:БН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Ропе

14.08.2023 12:27

Цуј влада, тацније, сака сељака!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стока из ПЦ-а

14.08.2023 12:29

одбили гласати у Вијецу министара да се дан залости прогласи на нивоу цијеле БиХ. Идуци пут када се овако несто деси у РС, у Федерацији це бити феста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ни нивоу

14.08.2023 17:17

БиХ се не прогласава ни дан залости када настрадају у неким рудницима рудари, а камо ли овакве суцајеве..... Трагедије се користе за политизацију сто је срамно.

Name

075

14.08.2023 12:59

Када хоћемо и када желимо можемо бити добри људи! За сваку похвалу и када се узме у обзир да Влада ентитета гдје се десио злочин, Ф.БиХ, још није донијела ту одлуку!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2023 23:02

Није то никаква глупост и сељачка политика! Напротив то је доказ да је Република Српска заједница у којој важи јавни поредак и емпатија према људским трагедијама и у другим заједницама као и што је прије пар дана из Републике Српске пружена помоћ Словенији на недаће које су их задесиле! То је не дозвољавање било каквог далхег преноса надлежности оним болесним умовима којј и овакву прилику користе за унитаризацију, и ко је пратио њихове медије могао је нажалост примијетити да им је више жао што то није проглашено на нивоу БиХ него скиро ова трагедија.

Name

Глупост

14.08.2023 13:30

Не гласају у вијецу министара за дан залости у БИХ а онда га прогласава у РС за несто сто се десило у федерациј. Ако волис РС и ако си србенда ста те онда интересује ста се десава у федерацији… залосно овакав ниво глупости и сељацке политике…

ОДГОВОРИТЕ
Name

Васиљ

14.08.2023 14:25

Тако нормални људи раде. Трагедија је била у нама заједничкој држави и поштовање према невино настрадалим,треба да се осјеца у цијелој држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.08.2023 14:44

И треба, па зашто сте онда блокирали на ВМ БиХ?

Name

Сандра

15.08.2023 10:56

А када се у РС деси тако нешто, онда у Босни није дан жалости па нема онда потребе да буде и код нас!

ОДГОВОРИТЕ