Zbog tragedije u Gradačcu u srijedu Dan žalosti

Vlada Republike Srpske danas je, na telefonskoj sjednici, proglasila srijedu, 16. avgust, Danom žalosti u Republici Srpskoj zbog tragičnih događaja u Gradačcu i očekuje da istu odluku donese i Vlada Federacije BiH /FBiH/.

Republika Srpska 14.08.2023 | 11:35
Zbog tragedije u Gradačcu u srijedu Dan žalosti

"Vlada Republike Srpske donijela je danas, na telefonskoj sjednici, odluku da se 16. avgust proglasi Danom žalosti u Republici Srpskoj zbog tragičnih i nemilih događaja koji su se dogodili u Gradačcu", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U saopštnju se ističe da će tog dana zastave na institucijama biti spuštene na pola koplja, te da je Danu žalosti potrebno prilagoditi sve televizijske i radijske sadržaje, kao i sve sportske i zabavne manifestacije planirane za taj dan.

"Vlada Republike Srpske očekuje da istu odluku donese i Vlada FBiH", navodi se u saopštenju.

I Savjet ministara trebalo bi da na današnjoj vanrednoj telefonskoj sjednici razmotri prijedlog odluke o proglašenju 16. avgusta Danom žalosti u BiH zbog trostrukog ubistva u Gradačcu, rečeno je Srni u Savjetu ministara.

Nermin Sulejmanović iz Gradačca je u petak, 11. avgusta, iz pištolja ubio bivšu suprugu u prisustvu kćerke i to uživo prenosio na društvenoj mreži "Instagram".

On je potom na različitim lokacijama u Gradačcu ubio oca i sina, te ranio policajca, muškarca i ženu. Sulejmanović je nakon toga izvršio samoubistvo.

U Gradačcu je proglašena trodnevna žalost.

Ubijena Nizama Hećimović biće sahranjena danas u Mionici kod Gradačca. 

(Srna)  Foto:BN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Rope

14.08.2023 12:27

Cuj vlada, tacnije, saka seljaka!

ODGOVORITE
Name

Stoka iz PC-a

14.08.2023 12:29

odbili glasati u Vijecu ministara da se dan zalosti proglasi na nivou cijele BiH. Iduci put kada se ovako nesto desi u RS, u Federaciji ce biti festa.

ODGOVORITE
Name

Ni nivou

14.08.2023 17:17

BiH se ne proglasava ni dan zalosti kada nastradaju u nekim rudnicima rudari, a kamo li ovakve sucajeve..... Tragedije se koriste za politizaciju sto je sramno.

Name

075

14.08.2023 12:59

Kada hoćemo i kada želimo možemo biti dobri ljudi! Za svaku pohvalu i kada se uzme u obzir da Vlada entiteta gdje se desio zločin, F.BiH, još nije donijela tu odluku!

ODGOVORITE
Name

Re

14.08.2023 23:02

Nije to nikakva glupost i seljačka politika! Naprotiv to je dokaz da je Republika Srpska zajednica u kojoj važi javni poredak i empatija prema ljudskim tragedijama i u drugim zajednicama kao i što je prije par dana iz Republike Srpske pružena pomoć Sloveniji na nedaće koje su ih zadesile! To je ne dozvoljavanje bilo kakvog dalheg prenosa nadležnosti onim bolesnim umovima kojj i ovakvu priliku koriste za unitarizaciju, i ko je pratio njihove medije mogao je nažalost primijetiti da im je više žao što to nije proglašeno na nivou BiH nego skiro ova tragedija.

Name

Glupost

14.08.2023 13:30

Ne glasaju u vijecu ministara za dan zalosti u BIH a onda ga proglasava u RS za nesto sto se desilo u federacij. Ako volis RS i ako si srbenda sta te onda interesuje sta se desava u federaciji… zalosno ovakav nivo gluposti i seljacke politike…

ODGOVORITE
Name

Vasilj

14.08.2023 14:25

Tako normalni ljudi rade. Tragedija je bila u nama zajedničkoj državi i poštovanje prema nevino nastradalim,treba da se osjeca u cijeloj državi.

ODGOVORITE
Name

Re

14.08.2023 14:44

I treba, pa zašto ste onda blokirali na VM BiH?

Name

Sandra

15.08.2023 10:56

A kada se u RS desi tako nešto, onda u Bosni nije dan žalosti pa nema onda potrebe da bude i kod nas!

ODGOVORITE