Почело финално такмичење Сабора трубача у Гучи

Финално такмичење 62. драгачевског Сабора трубача у Гучи, на великој бини на стадиону, почело је данас и током вечери ће 16 најбољих трубачких оркестара укрстити своје лимене инструменте. 

Србија 13.08.2023 | 19:18
Почело финално такмичење Сабора трубача у Гучи

На самом почетку огласила се Прва труба прошлогодишњег Сабора Елвиса Бајрамовића.

На велику бину прво је изашао оркестар Бојана Крстића, затим трубачки оркестар Драгачевске трубе, оркестар Исидора Зећировића из Бојника, па оркестар Бојана Ристића из Владичиног хана.

Пети по реду наступа оркестар Браће Илић из Пожеге, потом Владимир Ивановића из Загужања, оркестар Александра Ђорђевића из Бора представља се седми, док осми по реду наступа оркестар Кристијана Азировића из Бојника.

Након њега, оркестар Тимочки весељаци из Књажевца, затим оркестар Мануела Аметовића из Бојника, а под редним бројем 11. наступа оркестар Жељко Стефановића и Александра Петронијевића из Ариља.

После њих, наступа оркестар Стефана Младеновића из Врања, затим оркестар Марка Глигоријевића из Бајине Баште. Публици се такође представља оркестар Дамира Аметовића из Београда, потом оркестар Миленка Филиповића из Ужица и на крају наступа оркестар Станислава Антића из Загужања.
 Ко ће понети најпрестижније награде овогодишњег Сабора трубача у Гучи биће познато мало пре поноћи.

(Тањуг/фото: агенције) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Цују се

14.08.2023 12:32

Крканлук зиви!

ОДГОВОРИТЕ