Počelo finalno takmičenje Sabora trubača u Guči

Finalno takmičenje 62. dragačevskog Sabora trubača u Guči, na velikoj bini na stadionu, počelo je danas i tokom večeri će 16 najboljih trubačkih orkestara ukrstiti svoje limene instrumente. 

Srbija 13.08.2023 | 19:18
Počelo finalno takmičenje Sabora trubača u Guči

Na samom početku oglasila se Prva truba prošlogodišnjeg Sabora Elvisa Bajramovića.

Na veliku binu prvo je izašao orkestar Bojana Krstića, zatim trubački orkestar Dragačevske trube, orkestar Isidora Zećirovića iz Bojnika, pa orkestar Bojana Ristića iz Vladičinog hana.

Peti po redu nastupa orkestar Braće Ilić iz Požege, potom Vladimir Ivanovića iz Zagužanja, orkestar Aleksandra Đorđevića iz Bora predstavlja se sedmi, dok osmi po redu nastupa orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika.

Nakon njega, orkestar Timočki veseljaci iz Knjaževca, zatim orkestar Manuela Ametovića iz Bojnika, a pod rednim brojem 11. nastupa orkestar Željko Stefanovića i Aleksandra Petronijevića iz Arilja.

Posle njih, nastupa orkestar Stefana Mladenovića iz Vranja, zatim orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte. Publici se takođe predstavlja orkestar Damira Ametovića iz Beograda, potom orkestar Milenka Filipovića iz Užica i na kraju nastupa orkestar Stanislava Antića iz Zagužanja.
 Ko će poneti najprestižnije nagrade ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči biće poznato malo pre ponoći.

(Tanjug/foto: agencije) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cuju se

14.08.2023 12:32

Krkanluk zivi!

ODGOVORITE