Нудисти започели кампању против обучених туриста

Председник Натуристичко-нудистичке федерације Каталоније Сегимон Ровира покренуо је кампању са циљем заштите деценијама дуге традиције натуризма на 50-ак плажа у том региону.

Свијет 13.08.2023 | 11:03
Нудисти започели кампању против обучених туриста

Натуристичко-нудистичка федерација Каталоније бори се против прилива придошлица у купаћим костимима због којих се, како наводе, осећа "нелагодно".

"Пре су људи долазили на нудистичку плажу и одлазили или би се свукли. Сада остају и носе купаћи костим. Али оно што не схватају је да ако их има много, на крају чине да се осећамо непријатно. То је недостатак поштовања”, рекао је Ровира, преноси Гардијан.

Према његовим речима, то удружење послало је писмо каталонској влади тражећи састанак како би се позабавило, како је описало, „дискриминацијом са којом се нудисти суочавају на плажама Каталоније“.

Колектив је већ почео да разматра потенцијалне захтеве, од побољшаних ознака за нудистичке плаже до кампање подизања свести јавности која би могла да помогне у неговању поштовања традиције натуризма.

У средишту онога што локални медији називају „инвазијом текстила“ је процват туризма и експлозија друштвених медија.

Стално растућа гомила блогова и туристичких водича бори се да одведе туристе до најскривенијих плажа, занемарујући дугогодишње везе тих места са нудизмом. Понекад и сами посетиоци плаже превиђају ове везе, провлачећи се поред знакова на којима пише „нудистичка плажа“.

„Изгубили смо мало уљудности“, рекао је Ровира и навео да постоје нудисти који су престали да иду на неке плаже јер су препуне и има превише људи који носе купаће костиме, због чега се, како је навео, осећају се непријатно.

Неки нудисти су истрајали, само да би се нашли у фокусу кикота, значајних погледа и омаловажавајућих примедби.

Ровира је рекао да се нада да ће кампања помоћи да се осигура да одређене плаже остану безбедни простори за натуристе и помоћи да се одржи традиција. „Бавити се натуризмом када сте окружени људима у одећи је веома компликовано.

Зато мислимо да је важно имати нудистичке просторе у којима је већина људи гола како би се људи охрабрили да пробају", рекао је Ровира.

(Тањуг) Фото: инсидехоок

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Бис

13.08.2023 11:20

Ти људи не знају, тако кад су згресили адам и ева кад су спознали, поцели су се покриват, наравно на другој страни имамо первертите блудне особе којима је све свеједно и који немају морала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постуј другацијег

13.08.2023 13:16

Какв блуд на нудистицкој плази, ако је ознацена као нудистицка, блудом се бави онај ко је досао ти да воајерисе и квари одмор нудистима. На памет ми падне плаза Нугал у макарској, сад толико има текстилаца да је непријатно бити наг на нудистицкој плази!!! Ако си ту досао, постуј!

Name

Влашћу обесправљени грађанин

13.08.2023 11:26

Вријеме зла,сатане и будала. Преци су нам рекли:"Чега се паметан стиди,тиме се будала поноси". Да им је лијепо у свом дому и спаваћој соби,остали би тамо.Али није,ту је квака. Има ли неко ко би написао какав текст са темом пожељног одласка у цркву,о посту који сутра почиње.......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2023 11:38

Какав станизам и блуд! Ако је плаза ознацена као нудистицка онда постуј правила или не иди тамо (остани код куце). Морал и нудизам немају везе једно са другим.

Name

Овако

13.08.2023 13:22

Каква правила? Слободан сам да идем гдје год хоћу. Ко има потребу да се свлачи и показује и гчеда друге непознате голе. Само умно болесниx а један од њих си изгледа и ти

Name

Xxx

13.08.2023 13:01

Зар нам лудјаци да кроје судбину,доста висе будала то не треба ни објављивати.Будале,криминалци и наркомани да нам кроје судбину насе дјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

13.08.2023 13:07

Предлог овом мученику, бирајте Додика за председника не гине вам беда има да ходате голи боси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха ха

13.08.2023 13:27

Добар!

Name

Замена теза

13.08.2023 13:22

И овде би мањина да одлуцује о вецини и то на 50-так плаза. Хоце,како их оно зову... Нема везе,хоце да се сире.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маре

13.08.2023 13:45

Тако је, слазем се са нудистима и нормално да јим је непријатно, додзеју у купљенима гацама и праве се фрајери и фрајерке, нека си купе добар к. ако могу, ха ха, а зене сисе, упс вец су си купиле, ал изгледајо одвратне, тако би и мускарци кад би си натакли подаљсани ку... од гуме. Ја бих увео свугдје да смо голи цак и у граду(ал кад је вруце), не бих висе било фрајери у панталонима и зене у сукњама, а сви ви тразите секс, ајде да вас видимо ста имате за показати. Еј а замислите кад би били војници голи, оно трци са пускама а измедзу му бингла она ствар, ха ха, ал би био опасан, био би смесан, сви се ви кријете изспод одјеце или изспод лазног карактера. Супер цланак, вец дуго сем размисљао да се их скида све, па да видимо фрајерје, па коњ,магарац,мајмун нико се не крије изспод одјеце, ста је то је. Добро зими, јбг треба нам одјеца, ал бар љети да видим оне опасне дјевојке и фрајерје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта Рећи

13.08.2023 14:05

Ови што обучени долазе на нудистчке плаже, њих је срамота да се скину, али није их срамота да гледају друге голе људе ! Сами закључите који су гори !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ста реци

14.08.2023 16:39

У праву си исто као кад би здрав исао у болницу .

Name

Не Контам

13.08.2023 22:49

Да ли је могуће да смо тако затуцан народ ? Ја сам средином осамдесетих боравио на нудистичкој плажи на Крку, мислим да се плажа звала "Политин", нисам сигуран, са мном је тада била дјевојка из тог времена, скинули смо се и отишли из радозналости, привих пет минута нам је било непријатно, после смо заборвили да смо голи ! Људи на свијет долазе голи, зар не ?

ОДГОВОРИТЕ