Лијечење у стварном свијету или виртуелна шетња?

Најбоља реклама за сваку здравствену установу требала би бити квалитет услуга које пружа пацијентима а не "виртуелне бајке", поручује члан предсједништва Народног фронта проф. др Слободан Станић реагујући на одлуку директора УКЦ-а Бањалука Владе Ђајића да маркетиншкој фирми плати израду виртуелне шетње кроз ту здравствену установу.

Република Српска 13.08.2023 | 10:42
Лијечење у стварном свијету или виртуелна шетња?

Станић сматра да се умјесто за виртуелну шетњу новац требао усмјерити у знатно важније ствари.

"Гријање у највећој здрваственој установи у Републици Српској је непоуздано. Климатизација у централном блоку, за коју је потрошено 100 милиона евра и даље не функционише. На Клиници за психијатрију пацијенти су смјештени у нехуманим условима", подсјећа др Станић и пита:

"Шта је са давно обећаном вантјелесном оплодњом? Да ли вам је и ко сугерисао да ту област не развијате? Колико је трансплантација урађено у УКЦ-у? Да ли је циљ повећање трансплатација бубрега, како би се унаприједио живот хемодијализних пацијената, или је циљ што више хемодијализа како би неко наплаћивао те услуге?"

Станић од директора УКЦ-а Републике Српске очекује и информацију о изградњи "Скадра на Бојани", односно фамозних гаража које су постале финасијске рупе без дна. Занима га и шта је са Банком хуманог млијека за чију изградњу су потрошена огромна средства, али се након
предизборног отварања те установе ништа не дешава.

"Нашим пацијентима, који би у УКЦ требали долазити из свих крајева Републике Серпске, треба лијепа ријеч и љубазност, квалитетна дијагностика и адекватно лијечење у стварном, а не у виртуелном свијету", каже др Станић и пита зашто се све више пацијената из Српске лијечи у Београду, а не у Бањалуци.

Директору УКЦ-а Републике Српске др Станић поручује да се из виртуелног свијета врати у стварност и позабави низом проблема од безбједности пацијената (падови исамоубиства), преко погрешних дијагноза и лијекова, до смрти пацијената у околностима које су супротне природном току болести.

(БН) Фото: БН

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Станицу

13.08.2023 11:40

Лако је теби ти размишљаш паметно и својом главом док поједини и немају ни главу и ако је имају празна је а са њом управља други путем даљинског

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пајдо

13.08.2023 19:31

Немој те да нам дирате Дјају није се он пуно накрао само пар милиона преко разних тендера и гаража,дјају мјесто милокрада.

Name

Арса

13.08.2023 11:41

Е нек си му рекао,али шта вриједи бизону говорити он само тјера по своме уз благослов великог вође а обојици је потребно психијатријско лијечење.Машло би се још њих у тој секти за лијечење али мислим да је Јакеш и Соколац премали капацитет за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

13.08.2023 21:58

кад је све тако бајно засто се на преглед код специјалисте цека по два три мјесеца ко нема неку везу у УКЦ у боље да и не иде . све смисљено исти доктори имају и приватну праксу т еско само оном ко је болестан.....

Name

СОНЕ БЛ

13.08.2023 12:36

Био министар и кад ти нису дали други мандат,ти пљујес те исте људе,то ваљда говори о каквој особи је овде ријец.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.08.2023 21:48

Бљузго он није дао да крадете,зато је смењен.

Name

Цвико

13.08.2023 13:02

Стање у здравству РС као и у свим областима је катастрофално, али је безобразлук да овакви као Станић држе слово,па Станићу био си директор, министар променио десет партија...имаш ли образа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

13.08.2023 14:15

Бајковита оцекивања. Каква трансплантација, ни струцњака ни опреме, за тако озбиљну хирургију. Фасада је лепа, али унутрасњост није ни удобна ни угодна, недостаје лекова, особље дрско, подразумева се да им пацјенти поправе будзет. Цаст изузетцима, сто не зборе, гледају зло оцима, и гледају где да побегну. Ко јос верује у струку УКЦ, кад се ревизије раде у Београду?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гандаф

14.08.2023 07:38

Овај Станиц је највеци промасај у политици.

ОДГОВОРИТЕ