Liječenje u stvarnom svijetu ili virtuelna šetnja?

Najbolja reklama za svaku zdravstvenu ustanovu trebala bi biti kvalitet usluga koje pruža pacijentima a ne "virtuelne bajke", poručuje član predsjedništva Narodnog fronta prof. dr Slobodan Stanić reagujući na odluku direktora UKC-a Banjaluka Vlade Đajića da marketinškoj firmi plati izradu virtuelne šetnje kroz tu zdravstvenu ustanovu.

Republika Srpska 13.08.2023 | 10:42
Liječenje u stvarnom svijetu ili virtuelna šetnja?

Stanić smatra da se umjesto za virtuelnu šetnju novac trebao usmjeriti u znatno važnije stvari.

"Grijanje u najvećoj zdrvastvenoj ustanovi u Republici Srpskoj je nepouzdano. Klimatizacija u centralnom bloku, za koju je potrošeno 100 miliona evra i dalje ne funkcioniše. Na Klinici za psihijatriju pacijenti su smješteni u nehumanim uslovima", podsjeća dr Stanić i pita:

"Šta je sa davno obećanom vantjelesnom oplodnjom? Da li vam je i ko sugerisao da tu oblast ne razvijate? Koliko je transplantacija urađeno u UKC-u? Da li je cilj povećanje transplatacija bubrega, kako bi se unaprijedio život hemodijaliznih pacijenata, ili je cilj što više hemodijaliza kako bi neko naplaćivao te usluge?"

Stanić od direktora UKC-a Republike Srpske očekuje i informaciju o izgradnji "Skadra na Bojani", odnosno famoznih garaža koje su postale finasijske rupe bez dna. Zanima ga i šta je sa Bankom humanog mlijeka za čiju izgradnju su potrošena ogromna sredstva, ali se nakon
predizbornog otvaranja te ustanove ništa ne dešava.

"Našim pacijentima, koji bi u UKC trebali dolaziti iz svih krajeva Republike Serpske, treba lijepa riječ i ljubaznost, kvalitetna dijagnostika i adekvatno liječenje u stvarnom, a ne u virtuelnom svijetu", kaže dr Stanić i pita zašto se sve više pacijenata iz Srpske liječi u Beogradu, a ne u Banjaluci.

Direktoru UKC-a Republike Srpske dr Stanić poručuje da se iz virtuelnog svijeta vrati u stvarnost i pozabavi nizom problema od bezbjednosti pacijenata (padovi isamoubistva), preko pogrešnih dijagnoza i lijekova, do smrti pacijenata u okolnostima koje su suprotne prirodnom toku bolesti.

(BN) Foto: BN

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Stanicu

13.08.2023 11:40

Lako je tebi ti razmišljaš pametno i svojom glavom dok pojedini i nemaju ni glavu i ako je imaju prazna je a sa njom upravlja drugi putem daljinskog

ODGOVORITE
Name

Pajdo

13.08.2023 19:31

Nemoj te da nam dirate Djaju nije se on puno nakrao samo par miliona preko raznih tendera i garaža,djaju mjesto milokrada.

Name

Arsa

13.08.2023 11:41

E nek si mu rekao,ali šta vrijedi bizonu govoriti on samo tjera po svome uz blagoslov velikog vođe a obojici je potrebno psihijatrijsko liječenje.Mašlo bi se još njih u toj sekti za liječenje ali mislim da je Jakeš i Sokolac premali kapacitet za sve.

ODGOVORITE
Name

nn

13.08.2023 21:58

kad je sve tako bajno zasto se na pregled kod specijaliste ceka po dva tri mjeseca ko nema neku vezu u UKC u bolje da i ne ide . sve smisljeno isti doktori imaju i privatnu praksu t esko samo onom ko je bolestan.....

Name

SONE BL

13.08.2023 12:36

Bio ministar i kad ti nisu dali drugi mandat,ti pljujes te iste ljude,to valjda govori o kakvoj osobi je ovde rijec.

ODGOVORITE
Name

Re

13.08.2023 21:48

Bljuzgo on nije dao da kradete,zato je smenjen.

Name

Cviko

13.08.2023 13:02

Stanje u zdravstvu RS kao i u svim oblastima je katastrofalno, ali je bezobrazluk da ovakvi kao Stanić drže slovo,pa Staniću bio si direktor, ministar promenio deset partija...imaš li obraza?

ODGOVORITE
Name

Miroslav

13.08.2023 14:15

Bajkovita ocekivanja. Kakva transplantacija, ni strucnjaka ni opreme, za tako ozbiljnu hirurgiju. Fasada je lepa, ali unutrasnjost nije ni udobna ni ugodna, nedostaje lekova, osoblje drsko, podrazumeva se da im pacjenti poprave budzet. Cast izuzetcima, sto ne zbore, gledaju zlo ocima, i gledaju gde da pobegnu. Ko jos veruje u struku UKC, kad se revizije rade u Beogradu?

ODGOVORITE
Name

Gandaf

14.08.2023 07:38

Ovaj Stanic je najveci promasaj u politici.

ODGOVORITE