"Што дуже владају, то смо ближе ефекту спржене земље"

Шта је ефекат његове галаме, је ли можда отјерао најпознатијег њемачког „туристу“ из БиХ или ће растјерати још десетине хиљада Срба у Њемачку и друге земље западне Европе? Нажалост, што дуже владају, то смо ближе ефекту спржене земље – каже Крунић.

Република Српска 11.08.2023 | 15:23
"Што дуже владају, то смо ближе ефекту спржене земље"

Делегат у Вијећу народа Републике Српске и члан Предсједништва ПДП-а Љубиша Крунић каже да се политике Милорада Додика и СНСД-а свакодневно негативно одражавају по Републику Српску.

- Задужују нас по зеленашким каматним стопама да покрију редовна давања, јер су опустошили што су могли опустошити. Па на крају је и ефекат његове галаме у празно и што од 600 милиона КМ гранта из ЕУ намијењених БиХ нити једна марка није дошла у Републику Српску и то што је
Њамачка трајно обуставила пројекте у вриједности од преко 200 милиона КМ.

Шта је ефекат његове галаме, је ли можда отјерао најпознатијег њемачког „туристу“ из БиХ или ће растјерати још десетине хиљада Срба у Њемачку и друге земље западне Европе? Нажалост, што дуже владају, то смо ближе ефекту спржене земље – каже Крунић.

Истиче да је тужно и смијешно слушати Додика што покушава доказати свој државнички капацитет док као дијете понавља „ја се састајем са државницима, а они нису“.

- Па наши лидери су се као представници опозиционих странака састајали са највећим свјетским лидерима. Не пада ми на памет њему нешто да доказујем, али за вријеме нашег мандата у Предсједништву БиХ и у Савјету министара била су нам отворена врата од Пекинга, преко Бакуа
и Москве, до Брисела, Берлина и Вашингтона.

Ефекти тога су биле многобројне донације, прије свега за локалне заједнице, а његови ефекти су укидање грантова и донација. Међу многобројним грантовима и донацијама, поменућу само моје Требиње гдје је Младен Иванић обезбиједио 4 милиона КМ донација за реконструкцију Културног центра, а они су успјели да изгубе пројекат за Хидроелектране на Требишњици – рекао је Крунић.

Додао је да никада нисмо боље стајали на међународном плану него у вријеме ПДП, а СНСД-ови „успјеси“ су изолација и да Додик врти 3-4 лидера са којима се може састати да би нам нешто доказивао.

- Шта ми имамо од његових ручкова са Милановићем? Најзвучнији ефекат је био што је допустио Милановићу да усред Републике Српске одликује злочиначку ХВО бригаду која је убијала Србе, а с друге стране, није поменуо да је икада разговарао о проблему Трговске горе. Ако је ово све по његовом поимању патриотизам, нека смо за њега издајници – поручио је Крунић.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Ђорђе

11.08.2023 15:47

Тито је од образованих и паметних људи, узимао је такве људе, њих је преводио у њему послушне људе, тада су водили предузећа. И почео је рат, немилосрдан и крвав. Ови идиоти, од "послушних дебила", праве способне, паметне и образоване. Постављају исте да воде Аеродроме, Електропривреду, Школство, Здравство и итд..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Будимир

12.08.2023 00:22

Које је рјешење,да вратимо Бороњу и Фрљадка да води Реп.Српску и да савјетник буде Хипо прдоња Млађо Обавезно гласам за издајнике на следећим изборима Спас нам је да нас воде Енглески шпијуни и плаћеници

Name

Па да

11.08.2023 15:52

Само кад се сјетим како нам је било златно доба у вријеме ваше владавине сит би се сад исплакао. Никад ми неће бити јасно како овај "глупи" народ изабра ове неспособњаковиће код тако вас паметних и успјешних, а поготово што су то све имали пред собом сав ваш успјех. Опрости, али нисмо ми вас заслужили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

д

11.08.2023 16:16

Крунићу, добро си ти ово написао, можда Миле хоће да неко преузме РС али нико неће, љепо у опозицији, сада опозиција напада опозицију, странке на власти више нико не напада успут нешто кажу. А конкретно нешто никада нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.08.2023 16:28

Краваташи у народним одијелима свако 15 дана дижу кредитне милионе да уживају, а борцима и пензионерима баце сваки мијесец мрвице да гладују у напредној и стабилној режимској РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.08.2023 19:29

Борцима и пензионерима ово треба. Борце представљају секташи и дезертери. Да су сложни и изађу на протест много би шта промијенили. Овако уљуљани кукају као сеоске тетке.

Name

Корослав

11.08.2023 16:50

Нек си му реко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.08.2023 17:55

Народ гледа властиту пропаст. Свакодневно. Бахаћење, куповина скупих аута, задуживање, одлазак младих, корупцију, дрогу, крађу избора, свађе и вријеђања. Е то је резултат политике СНСД. Свих чланова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

11.08.2023 19:33

Свидјало се то коме или не, они су победили на изборима, и легално су изабрани преставници народа. А то да свабе роваре, па роваре од другог рата, до данас. А то да нас свет иде радити код сваба, и то није слуцајно, све је план којег спроводе.Сто је економско стање лосије у дејтонки, они висе насег света запосле.Треба им висе милијона радника, свих профила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

11.08.2023 21:28

Доста негативних ствари ради ова. власт и требало би да народ изабере некога бољег.Али када видим ове из ПДП да некога критикују и да би као они били бољи,нека хвала.Има нас који се сјецамо њихове владавине и тога напредка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

11.08.2023 22:14

Овом народу неће доћи из д..... у главу докле има кору хљеба?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.08.2023 23:01

Ма хајде молим те не прицај глупости, ниси битан и нико те ниста не пита. Свако мозе да се бави политиком и да добије јавни простор, зато смо ту гдје смо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитао само наслов

12.08.2023 11:07

Нас велики глумац,покојни Милан Гутовиц је једном рекао несто као,да је Срецко Сојиц временом бивао све успеснији и успеснији.Не зато сто је он био способан, него зато сто је друство све висе и висе пропадало. Да је дрзава остала стабилна,никада он не би стигао ни до Београда а тек до тамо докле је у филму стигао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеко

12.08.2023 11:58

Свака цаст г.круницу

ОДГОВОРИТЕ