"Što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje"

Šta je efekat njegove galame, je li možda otjerao najpoznatijeg njemačkog „turistu“ iz BiH ili će rastjerati još desetine hiljada Srba u Njemačku i druge zemlje zapadne Evrope? Nažalost, što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje – kaže Кrunić.

Republika Srpska 11.08.2023 | 15:23
"Što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje"

Delegat u Vijeću naroda Republike Srpske i član Predsjedništva PDP-a Ljubiša Кrunić kaže da se politike Milorada Dodika i SNSD-a svakodnevno negativno odražavaju po Republiku Srpsku.

- Zadužuju nas po zelenaškim kamatnim stopama da pokriju redovna davanja, jer su opustošili što su mogli opustošiti. Pa na kraju je i efekat njegove galame u prazno i što od 600 miliona КM granta iz EU namijenjenih BiH niti jedna marka nije došla u Republiku Srpsku i to što je
Njamačka trajno obustavila projekte u vrijednosti od preko 200 miliona КM.

Šta je efekat njegove galame, je li možda otjerao najpoznatijeg njemačkog „turistu“ iz BiH ili će rastjerati još desetine hiljada Srba u Njemačku i druge zemlje zapadne Evrope? Nažalost, što duže vladaju, to smo bliže efektu spržene zemlje – kaže Кrunić.

Ističe da je tužno i smiješno slušati Dodika što pokušava dokazati svoj državnički kapacitet dok kao dijete ponavlja „ja se sastajem sa državnicima, a oni nisu“.

- Pa naši lideri su se kao predstavnici opozicionih stranaka sastajali sa najvećim svjetskim liderima. Ne pada mi na pamet njemu nešto da dokazujem, ali za vrijeme našeg mandata u Predsjedništvu BiH i u Savjetu ministara bila su nam otvorena vrata od Pekinga, preko Bakua
i Moskve, do Brisela, Berlina i Vašingtona.

Efekti toga su bile mnogobrojne donacije, prije svega za lokalne zajednice, a njegovi efekti su ukidanje grantova i donacija. Među mnogobrojnim grantovima i donacijama, pomenuću samo moje Trebinje gdje je Mladen Ivanić obezbijedio 4 miliona КM donacija za rekonstrukciju Кulturnog centra, a oni su uspjeli da izgube projekat za Hidroelektrane na Trebišnjici – rekao je Кrunić.

Dodao je da nikada nismo bolje stajali na međunarodnom planu nego u vrijeme PDP, a SNSD-ovi „uspjesi“ su izolacija i da Dodik vrti 3-4 lidera sa kojima se može sastati da bi nam nešto dokazivao.

- Šta mi imamo od njegovih ručkova sa Milanovićem? Najzvučniji efekat je bio što je dopustio Milanoviću da usred Republike Srpske odlikuje zločinačku HVO brigadu koja je ubijala Srbe, a s druge strane, nije pomenuo da je ikada razgovarao o problemu Trgovske gore. Ako je ovo sve po njegovom poimanju patriotizam, neka smo za njega izdajnici – poručio je Кrunić.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Đorđe

11.08.2023 15:47

Tito je od obrazovanih i pametnih ljudi, uzimao je takve ljude, njih je prevodio u njemu poslušne ljude, tada su vodili preduzeća. I počeo je rat, nemilosrdan i krvav. Ovi idioti, od "poslušnih debila", prave sposobne, pametne i obrazovane. Postavljaju iste da vode Aerodrome, Elektroprivredu, Školstvo, Zdravstvo i itd..

ODGOVORITE
Name

Budimir

12.08.2023 00:22

Koje je rješenje,da vratimo Boronju i Frljadka da vodi Rep.Srpsku i da savjetnik bude Hipo prdonja Mlađo Obavezno glasam za izdajnike na sledećim izborima Spas nam je da nas vode Engleski špijuni i plaćenici

Name

Pa da

11.08.2023 15:52

Samo kad se sjetim kako nam je bilo zlatno doba u vrijeme vaše vladavine sit bi se sad isplakao. Nikad mi neće biti jasno kako ovaj "glupi" narod izabra ove nesposobnjakoviće kod tako vas pametnih i uspješnih, a pogotovo što su to sve imali pred sobom sav vaš uspjeh. Oprosti, ali nismo mi vas zaslužili.

ODGOVORITE
Name

d

11.08.2023 16:16

Kruniću, dobro si ti ovo napisao, možda Mile hoće da neko preuzme RS ali niko neće, ljepo u opoziciji, sada opozicija napada opoziciju, stranke na vlasti više niko ne napada usput nešto kažu. A konkretno nešto nikada niko.

ODGOVORITE
Name

Re

11.08.2023 16:28

Kravataši u narodnim odijelima svako 15 dana dižu kreditne milione da uživaju, a borcima i penzionerima bace svaki mijesec mrvice da gladuju u naprednoj i stabilnoj režimskoj RS.

ODGOVORITE
Name

Re

11.08.2023 19:29

Borcima i penzionerima ovo treba. Borce predstavljaju sektaši i dezerteri. Da su složni i izađu na protest mnogo bi šta promijenili. Ovako uljuljani kukaju kao seoske tetke.

Name

Koroslav

11.08.2023 16:50

Nek si mu reko.

ODGOVORITE
Name

Re

11.08.2023 17:55

Narod gleda vlastitu propast. Svakodnevno. Bahaćenje, kupovina skupih auta, zaduživanje, odlazak mladih, korupciju, drogu, krađu izbora, svađe i vrijeđanja. E to je rezultat politike SNSD. Svih članova.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

11.08.2023 19:33

Svidjalo se to kome ili ne, oni su pobedili na izborima, i legalno su izabrani prestavnici naroda. A to da svabe rovare, pa rovare od drugog rata, do danas. A to da nas svet ide raditi kod svaba, i to nije slucajno, sve je plan kojeg sprovode.Sto je ekonomsko stanje losije u dejtonki, oni vise naseg sveta zaposle.Treba im vise milijona radnika, svih profila.

ODGOVORITE
Name

Dejan

11.08.2023 21:28

Dosta negativnih stvari radi ova. vlast i trebalo bi da narod izabere nekoga boljeg.Ali kada vidim ove iz PDP da nekoga kritikuju i da bi kao oni bili bolji,neka hvala.Ima nas koji se sjecamo njihove vladavine i toga napredka.

ODGOVORITE
Name

Istina

11.08.2023 22:14

Ovom narodu neće doći iz d..... u glavu dokle ima koru hljeba?

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.08.2023 23:01

Ma hajde molim te ne pricaj gluposti, nisi bitan i niko te nista ne pita. Svako moze da se bavi politikom i da dobije javni prostor, zato smo tu gdje smo!

ODGOVORITE
Name

Procitao samo naslov

12.08.2023 11:07

Nas veliki glumac,pokojni Milan Gutovic je jednom rekao nesto kao,da je Srecko Sojic vremenom bivao sve uspesniji i uspesniji.Ne zato sto je on bio sposoban, nego zato sto je drustvo sve vise i vise propadalo. Da je drzava ostala stabilna,nikada on ne bi stigao ni do Beograda a tek do tamo dokle je u filmu stigao.

ODGOVORITE
Name

Zeko

12.08.2023 11:58

Svaka cast g.krunicu

ODGOVORITE