"Саставити владу што прије и не губити вријеме"

Подршка које су политичке партије дале мандатару Милојку Спајићу даје могућност да се реализује визија Покрета Европа сад (ПЕС).

Регион 10.08.2023 | 18:38
"Саставити владу што прије и не губити вријеме"

То је саопштено из тог Покрета, након што је предсједник Црне Горе Јаков Милатовић предложио данас партијског колегу и лидера ПЕС-а Спајића за мандатара за састав нове владе.

"Мандат за састав 44. Владе Црне Горе који је данас предсједник Црне Горе након транспарентих консултација дао лидеру ПЕС-а јесте израз демократске изборне воље грађана. Очекујемо наставак преговора о састављању 44. Владе који сада добијају формални карактер, са циљем да се што прије постигне договор, чиме ће се спријечити губитак времена на теме и питања од којих је корист имала привилегована група људи", наводи се у саопштењу ПЕС-а.

Додају да ће Спајић имати задатак да конституише нову извршну власт која ће унаприједити животни стандард свих грађана Црне Горе и убрзати пут ка пуноправном чланству наше земље у Европску унију.

"Захваљујемо на подршци свим посланицима новог сазива Скупштине Црне Горе који су на принципијелној демократској основи подршком за мандат побједнику парламентарних избора дали и могућност да се реализује визија Покрета Европа сад", закључује се у саопштењу ПЕС-а.

Милатовић је раније данас на Цетињу казао да су Спајића подржале партије које у збиру имају 44 мјеста у парламенту - ПЕС с коалиционим партнерима (24 посланика), Демократе (седам посланика), Бошњачка странка (шест посланика, Социјалистичка народна партија (два посланика), те Албанска алтернатива, Демократски савез Албанаца, Демократска унија Албанаца, Форца и Хрватска грађанска иницијатива (сви имају по једног посланика).

(Вијести.ме)

Коментари / 0

Оставите коментар