"Sastaviti vladu što prije i ne gubiti vrijeme"

Podrška koje su političke partije dale mandataru Milojku Spajiću daje mogućnost da se realizuje vizija Pokreta Evropa sad (PES).

Region 10.08.2023 | 18:38
"Sastaviti vladu što prije i ne gubiti vrijeme"

To je saopšteno iz tog Pokreta, nakon što je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović predložio danas partijskog kolegu i lidera PES-a Spajića za mandatara za sastav nove vlade.

"Mandat za sastav 44. Vlade Crne Gore koji je danas predsjednik Crne Gore nakon transparentih konsultacija dao lideru PES-a jeste izraz demokratske izborne volje građana. Očekujemo nastavak pregovora o sastavljanju 44. Vlade koji sada dobijaju formalni karakter, sa ciljem da se što prije postigne dogovor, čime će se spriječiti gubitak vremena na teme i pitanja od kojih je korist imala privilegovana grupa ljudi", navodi se u saopštenju PES-a.

Dodaju da će Spajić imati zadatak da konstituiše novu izvršnu vlast koja će unaprijediti životni standard svih građana Crne Gore i ubrzati put ka punopravnom članstvu naše zemlje u Evropsku uniju.

"Zahvaljujemo na podršci svim poslanicima novog saziva Skupštine Crne Gore koji su na principijelnoj demokratskoj osnovi podrškom za mandat pobjedniku parlamentarnih izbora dali i mogućnost da se realizuje vizija Pokreta Evropa sad", zaključuje se u saopštenju PES-a.

Milatović je ranije danas na Cetinju kazao da su Spajića podržale partije koje u zbiru imaju 44 mjesta u parlamentu - PES s koalicionim partnerima (24 poslanika), Demokrate (sedam poslanika), Bošnjačka stranka (šest poslanika, Socijalistička narodna partija (dva poslanika), te Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca, Demokratska unija Albanaca, Forca i Hrvatska građanska inicijativa (svi imaju po jednog poslanika).

(Vijesti.me)

Komentari / 0

Ostavite komentar