ФБИ убио мушкарца, осумњичен да је пријетио Бајдену

Мушкарац из савезне америчке државе Јуте, убијен је данас у пуцњави током рације Федералног истражног бироа (ФБИ), речено је за АБЦ Неwс у ФБИ.

Свијет 09.08.2023 | 22:30
ФБИ убио мушкарца, осумњичен да је пријетио Бајдену

Како наводи овај медиј, позивајући се на два неименована званичника упозната са случајем, рација је спроведена у вези са истрагом о наводним пријетњама упућеним предсједнику САД Џозефу Бајдену и другим људима.

АБЦ Неwс додаје, позивајући се на више неименованих извора и федералну жалбу у коју је имао увид, да је убијен осумњичени Крег Робертсон.

У жалбу су укључене и бројне објаве на друштвеним мрежама, за које се вјерује да их је Робертсон написао преијтец́и да ц́е убити Бајдена и потпредсједницу САД Камалу Харис, као и неколико званичника, укључених у кривично гоњење бившег предсједника Доналда Трампа.

Један од званичника упознатих са случајем рекао је да је истрага почела у априлу и да је ФБИ обавијестио америчку Тајну службу у јуну.

Поред пријетећих порука на друштвеним мрежама, навео је званичник, мушкарац који је био под истрагом наговестио је на интернету да планира да предзме "физичку акцију".

Пријетње су, како је рекао, оцијењене као "вјеродостојне".

ФБИ у Солт Лејк Ситију, главном граду Јуте, навео је да је до пуцњаве дошло јутрос око 06.15 сати по локалном времену, док су специјални агенти покушавали да уруче налог за претрес и хапшење у једној резиденцији у Прову.

"ФБИ веома озбиљно схвата све инциденте са пуцњавом, у којима учествују наши агенти или оперативне групе. У складу са политиком ФБИ, инцидент са пуцњавом разматра инспекцијски одсјек ФБИ. Како је ријеч о актуелном питању, немамо друге детаље које можемо да обезбиједимо", навео је ФБИ у саопштењу.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Холивуд

10.08.2023 12:02

Бице мртвих градјана до избора без икаква суда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

10.08.2023 12:36

Ко би поверовао у ову прицу? Дедица је стар, сенилан, симпатицно тумара, и симпатицно лупета, без орјентације, и мрав је под његовим ногама сигуран. И коме он мозе сметати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

аћим

10.08.2023 15:16

Па овај је већ 90% закорачио са обје ноге у гроб, сувишне пријетње.

ОДГОВОРИТЕ