FBI ubio muškarca, osumnjičen da je prijetio Bajdenu

Muškarac iz savezne američke države Jute, ubijen je danas u pucnjavi tokom racije Federalnog istražnog biroa (FBI), rečeno je za ABC News u FBI.

Svijet 09.08.2023 | 22:30
FBI ubio muškarca, osumnjičen da je prijetio Bajdenu

Kako navodi ovaj medij, pozivajući se na dva neimenovana zvaničnika upoznata sa slučajem, racija je sprovedena u vezi sa istragom o navodnim prijetnjama upućenim predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu i drugim ljudima.

ABC News dodaje, pozivajući se na više neimenovanih izvora i federalnu žalbu u koju je imao uvid, da je ubijen osumnjičeni Kreg Robertson.

U žalbu su uključene i brojne objave na društvenim mrežama, za koje se vjeruje da ih je Robertson napisao preijteći da će ubiti Bajdena i potpredsjednicu SAD Kamalu Haris, kao i nekoliko zvaničnika, uključenih u krivično gonjenje bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Jedan od zvaničnika upoznatih sa slučajem rekao je da je istraga počela u aprilu i da je FBI obavijestio američku Tajnu službu u junu.

Pored prijetećih poruka na društvenim mrežama, naveo je zvaničnik, muškarac koji je bio pod istragom nagovestio je na internetu da planira da predzme "fizičku akciju".

Prijetnje su, kako je rekao, ocijenjene kao "vjerodostojne".

FBI u Solt Lejk Sitiju, glavnom gradu Jute, naveo je da je do pucnjave došlo jutros oko 06.15 sati po lokalnom vremenu, dok su specijalni agenti pokušavali da uruče nalog za pretres i hapšenje u jednoj rezidenciji u Provu.

"FBI veoma ozbiljno shvata sve incidente sa pucnjavom, u kojima učestvuju naši agenti ili operativne grupe. U skladu sa politikom FBI, incident sa pucnjavom razmatra inspekcijski odsjek FBI. Kako je riječ o aktuelnom pitanju, nemamo druge detalje koje možemo da obezbijedimo", naveo je FBI u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Holivud

10.08.2023 12:02

Bice mrtvih gradjana do izbora bez ikakva suda...

ODGOVORITE
Name

Miroslav

10.08.2023 12:36

Ko bi poverovao u ovu pricu? Dedica je star, senilan, simpaticno tumara, i simpaticno lupeta, bez orjentacije, i mrav je pod njegovim nogama siguran. I kome on moze smetati?

ODGOVORITE
Name

aćim

10.08.2023 15:16

Pa ovaj je već 90% zakoračio sa obje noge u grob, suvišne prijetnje.

ODGOVORITE