Протест мјештана због укопавања заражених свиња

Мјештани Бријеснице, Хаса, Ковачића, Доњих Загона блокирали су камион натоварен еутаназирам свињама. Не дозвољавају да се истовари у јаму на локацији Паљевине код Хаса.

Република Српска 08.08.2023 | 18:21
Протест мјештана због укопавања заражених свиња

Око 100 мјештана мјесних заједница Хасе, Ковачићи, Доњи Загони и Средњи Загони окупили су се на локацији Стрелиште у знак протеста, због како кажу, непрописног укопавања еутаназираних свиња које су довезене из Горњих Загона и Љељенче, у МЗ Ковачиће и остављене у јами на Стрелишту.

Пријете да ће блокирати пут, уколико камиони са свињама наставе долазити.

Траже да се санира јама, која је остављена отворена.

Плаше се за своје здравље и живот, јер ће се, тврде, зараза разнијети на околне куће и фарме, а најтеже им је што ће се загадити вода.

(БН)   Фото:БН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

А шта би са њима?

08.08.2023 19:18

Да их неће они можда спалити појединачно, по папреној цијени? Овај народ се ипак губи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеки

08.08.2023 19:54

Треба ископат рупу код Перића из Загона и тамо закопават. Они ходају по селима и уцјењују јадни народ и купују за багателу. Свугдје кугу преносе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

градонацелник

08.08.2023 21:24

Треба укопати гдје градонацелник одреди а не сада да се буне имали су прилику лијепо их је градоначелник звао на састанак нису се одазвали знаци да им ниста не смета па према томе сиктер куци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семби

08.08.2023 21:51

Нека закопају испред градске управе. Или нека закопа Предраг Петричевић на свом имању у Горњем Драгаљевцу тамо су све двиње побили а затровали су и земљу и воду.А оно мало народа што има помријет у наредних пар година.

ОДГОВОРИТЕ