Protest mještana zbog ukopavanja zaraženih svinja

Mještani Brijesnice, Hasa, Kovačića, Donjih Zagona blokirali su kamion natovaren eutanaziram svinjama. Ne dozvoljavaju da se istovari u jamu na lokaciji Paljevine kod Hasa.

Republika Srpska 08.08.2023 | 18:21
Protest mještana zbog ukopavanja zaraženih svinja

Oko 100 mještana mjesnih zajednica Hase, Kovačići, Donji Zagoni i Srednji Zagoni okupili su se na lokaciji Strelište u znak protesta, zbog kako kažu, nepropisnog ukopavanja eutanaziranih svinja koje su dovezene iz Gornjih Zagona i Ljeljenče, u MZ Kovačiće i ostavljene u jami na Strelištu.

Prijete da će blokirati put, ukoliko kamioni sa svinjama nastave dolaziti.

Traže da se sanira jama, koja je ostavljena otvorena.

Plaše se za svoje zdravlje i život, jer će se, tvrde, zaraza raznijeti na okolne kuće i farme, a najteže im je što će se zagaditi voda.

(BN)   Foto:BN

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

A šta bi sa njima?

08.08.2023 19:18

Da ih neće oni možda spaliti pojedinačno, po paprenoj cijeni? Ovaj narod se ipak gubi...

ODGOVORITE
Name

Peki

08.08.2023 19:54

Treba iskopat rupu kod Perića iz Zagona i tamo zakopavat. Oni hodaju po selima i ucjenjuju jadni narod i kupuju za bagatelu. Svugdje kugu prenose.

ODGOVORITE
Name

gradonacelnik

08.08.2023 21:24

Treba ukopati gdje gradonacelnik odredi a ne sada da se bune imali su priliku lijepo ih je gradonačelnik zvao na sastanak nisu se odazvali znaci da im nista ne smeta pa prema tome sikter kuci

ODGOVORITE
Name

Sembi

08.08.2023 21:51

Neka zakopaju ispred gradske uprave. Ili neka zakopa Predrag Petričević na svom imanju u Gornjem Dragaljevcu tamo su sve dvinje pobili a zatrovali su i zemlju i vodu.A ono malo naroda što ima pomrijet u narednih par godina.

ODGOVORITE