Таблета за убијање рака у тестној фази на људима

Амерички научници развили су лек у облику таблете који је у претклиничким испитивањима уништавао све чврсте карциноме и остављао здраве станице непромењене, преноси немачка новинска агенција ДПА.

Свијет 06.08.2023 | 13:43
Таблета за убијање рака у тестној фази на људима

Научници из Цитy оф Хопе, једне од највећих америчких организација за истраживање и лечење рака, објавили су у уторак студију с детаљима првих резултата тестирања “таблете за убијање рака” АОХ1996.

Лек циља канцерозну варијанту антигена језгре пролиферирајућих станица (ПЦНА) – протеина који је у свом мутираном облику “кључан у репликацији ДНК и поправку свих тумора који се шире”, саопштио је Цитy оф Хопе.

Жена развија лек поседњих 20 година, објаснила како функциоше

Линда Малкас, професорка на одељењу за молекуларну дијагностику и експерименталну терапију калифорнијског центра за лечење, развија лек последњих 20 година.

Малкас је рекла: “ПЦНА је као главно чвориште аеродромског терминала које садржи више улаза за авион.”

“Подаци сугеришу да је ПЦНА јединствено промењен у станицама рака, а та нам је чињеница омогућила да дизајнирамо лек који циља само на облик ПЦНА у станицама рака.”

“Наша таблета за убијање рака је попут снежне олује која затвара кључно чвориште ваздушних превозника, затварајући све долазне и одлазне летове само у авионима који превозе станице рака.”

Професорка је резултате назвала обећавајућима и рекла да је истраживање показало да АОХ1996 може сузбити раст тумора у станичним и животињским моделима, а прва фаза клиничког испитивања на људима је у току.

Таблета се засад показала делотворном за више облика рака

Таблета се показала делотворном у третману станица које потичу од рака дојке, простате, мозга, јајника, врата матернице, коже и плућа.

Тестиран је на више од 70 станичних линија рака и утврђено је да селективно убија станице рака ремећењем нормалног репродуктивног циклуса станица, према истраживачком центру.

ПЦНА је раније сматран “недоступним за лекове”.

Главни аутор студије, Лонг Гу, рекао је да “нико никада није циљао ПЦНА леком јер се сматрао да је то неизведиво, али очито је Цитy оф Хопе успео развити лек за изазовну мету.”

Студија је објављена у часопису Целл Цхемицал Биологy.

(Индеx.хр) Фото: Илустрација

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ха Ха

06.08.2023 15:05

Не сумњам да научници свашата открију, али, ипак то на крају иде код фармацеутских гиганата, они то мало препакују, јер није циље да се ви потпуно излијечите, циљ је да живите што дуже и да се што дуже лијечите, и наравно, све то платите ! Исто као код аутомобилске индустрије, њима није циљ да направе лош ауто да у њему као од шале погинете, њима је циљ да га полупате а останете живи и наравно после купите нови !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.08.2023 18:26

То це бити таблете за богате.

Name

Ре хаха

07.08.2023 10:59

А ти би више волио да умреш одмах од болести, или да одмах погинеш у ауту, јел? Зашто ти ниси какав гигант да то све исправиш? Ниси јер не радиш ништа. Они бар раде и остваре нешто.

Name

Маринко

06.08.2023 23:35

Ово је исто подвала као и суплементи преваранта надрлекара Дуњиц Слободана. Преваранти озбиљно трује народ по Ливну Бања Луци. Крије се по козметицки салонима са својом дебелом неуредном зентурацом.. Хватају се за руке стављају плоче на главу озбиљна секта...

ОДГОВОРИТЕ