Лучић: Борићемо се за несметан рад МТС на КиМ

 - Генерални директор "Телеком Србија" Владимир Лучић обишао је данас пословницу "МТС д.о.о." у северном делу Косовске Митровице и најавио да ће се свим правним средствима борити за несметан рад фирме на простору Косова и Метохије.

Србија 05.08.2023 | 13:40
Лучић: Борићемо се за несметан рад МТС на КиМ

Он је на конференцији за новинаре оценио и да је последња одлука Агенције за регистровање пословања из Приштине о укидању те компаније на КиМ потпуно правно неутемељена.

"Телеком Србија има довољно снаге да за ово питање алармира све оне који могу да помогну и потпуно сам сигуран да се можемо одбранити у овом случају и да ћемо показати да не може све на силу", рекао је Лучић.

Како је подсетио, Телеком послује у 10 земаља, од Немачке до Северне Македоније и Турске, и нигде нема проблема и већ је постао велики европски оператор. 

"Нећемо дозволити овде да нас неко угаси гажењем елементарних права, јер ако би неко кренуо тим методом, мора бити свестан да ће на крају Телеком победиити, а било каква деструкција према нама, на силу, би значила накнаду штете великих размера и ја сам потпуно сигуран у елементарну разумност свих и да ће разум победити у овом случају и да ће се поштовати елементарна правна норма", поручио је Лучић.

Он је, такође, истакао да су циљеви компаније проширење рада на читавој територији Косова и Метохије.

Лучић је изразио задовољство радом компаније, у којој ради 250 запослених и која, како је нагласио, сваке године бележи све већи приход и број корисника.

Он је рекао да је дошао да пружи подршку свим радницима и да им поручи да ће "Телеком Србија" увек стати иза њих, нарочито после последњег обавештења од Агенције за регистрацију пословних корисника која налаже брисање из регистра под потпуно чудним образложењем.

"Ми имамо рок од 30 дана да се жалимо на то решење и потпуно сам сигуран, зато што је то решење политичко, а не правно, да ће наша жалба бити прихваћена и да ћемо тај проблем решити на прави начин. О овом проблем обавестили смо све амбасаде како у Приштини, тако у Србији и релевантне чиниоце у Бриселу", рекао је Лучић.

(Тањуг) Фото: МТС

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Прасеци

05.08.2023 23:16

Немој се ти борити молим те

ОДГОВОРИТЕ